Sivrihisar’da 1. sınıf öğrencilerinin heyecanı başladı
Eskişehir’in Sivrihisar ilçesinde 2026-2027 eğitim-öğretim yılı uyum haftası kapsamında okul öncesi ve ilkokul 1. sınıf öğrencileri ders başı yaptı. İlk kez okul sıralarına oturan öğrencilerin heyecanına velileri de ortak oldu.
07/09/2026 13:03 | Son Güncelleme : 07/09/2026 14:33 | Okunma Sayısı : 26 | Enes Atkan
İlk kez okul sırasına oturan minikler, öğretmenleri ve sınıf arkadaşlarıyla tanıştı. Öğrencilerin heyecanlı ve sevinçli halleri dikkat çekerken, veliler de çocuklarını okul bahçesinde bekledi.
Okullarını ve sınıflarını tanıdılar
Oryantasyon etkinlikleri kapsamında öğrenciler, öğretmenleri eşliğinde okullarını ve sınıflarını yakından tanıma fırsatı buldu.
Uyum haftası boyunca öğrencilerin okula alışmalarını kolaylaştırmak ve arkadaşlarıyla kaynaşmalarını sağlamak amacıyla çeşitli etkinliklerin devam edeceği bildirildi.
Bunlar da ilginizi çekebilir
Özkan Demirkol Eskişehir'deki okullar için uyardı: "Eğitim sistemi kaosa sürükleniyor"
Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Özkan Demirkol, yeni eğitim yılı öncesi okul binaları, boşaltma kararları ve ikili eğitim uygulamasını gündeme taşıdı.
4 hafta önceYüz yüze eğitim azalacak mı: Türkiye’de online eğitim 10 yılda katlandı
TÜİK verilerine göre çevrimiçi eğitim alanların oranı 2017’de yüzde 6,5 iken 2026’da yüzde 22,9’a çıktı. Her dört kişiden biri online eğitime yaklaştı.
3 hafta önceEskişehir’de devlet okullarında kayıt parası iddiası: Fadime Arslan’dan açıklama
Eğitim-İş Eskişehir Şube Başkanı Fadime Arslan, bazı devlet okullarında velilerden kayıt döneminde para istendiği iddialarının araştırılmasını istedi.
2 hafta önce