Albayrak “Uzaklaştırma yapıldı” demişti: Teşkilatla ziyaret paylaşımı geldi!
AK Parti Eskişehir İl Başkanı Gürhan Albayrak’ın hakkında soruşturma açıldığını ve uzaklaştırma uygulandığını söylediği Hatice Gündoğmuş’un adıyla yapılan ziyaret paylaşımları dikkat çekti. Muhtar ziyaretinin “AK Parti Sivrihisar Kadın Kolları teşkilatımızla” ifadeleriyle duyurulması, uzaklaştırma kararının kapsamı ve mevcut durumuna ilişkin soruları beraberinde getirdi.
21/10/2026 09:32 | Son Güncelleme : 21/10/2026 11:44 | Okunma Sayısı : 39 | Suat Kaçar
AK Parti Sivrihisar İlçe Kadın Kolları Başkanı Hatice Gündoğmuş’a ait olduğu öne sürülen Instagram hesabından bir vatandaşa yönelik hakaret içerikli ifadeler kullanılması gündeme gelmişti. Konuyu Eskişehir OSB seçimlerinde sorduğumuz AK Parti Eskişehir İl Başkanı Gürhan Albayrak, soruşturma ve uzaklaştırma işlemi yapıldığını açıklamıştı.

“Soruşturma bittikten sonra gereken yapılacak”
Albayrak, sorumuza şu yanıtı vermişti:
“Arkadaşlar konuyu biliyorsunuz, zaten arkadaş hakkında bir soruşturma biliyorsunuz ki açıldı. Bir de uzaklaştırma yapıldı. Soruşturma bittikten sonra da gereken neyse yapılacak.”
Muhtar ziyareti teşkilat adıyla duyuruldu
Bu açıklamanın ardından, Hatice Gündoğmuş adıyla kullanılan sosyal medya hesabındaki ziyaret paylaşımları dikkat çekti. Ekran görüntüsünde yer alan Muhtarlar Günü paylaşımında şu ifadeler kullanıldı:
“AK Parti Sivrihisar Kadın Kolları teşkilatımızla 19 Ekim Muhtarlar Günü vesilesiyle Yenice Mahalle Muhtarımız Vural Köseoğlu abimizi makamında ziyaret ettik.”
Ziyaret fotoğraflarının da yer aldığı paylaşımda, “AK Parti Sivrihisar Kadın Kolları Başkanlığı” etiketi kullanıldı. Diğer paylaşımda ise bir hastane ziyareti fotoğraflarla duyuruldu.
Uzaklaştırma kararı kaldırıldı mı?
Hastane ziyareti tek başına siyasi görevin sürdüğünü göstermese de muhtar ziyaretinin doğrudan teşkilat adıyla paylaşılması, Albayrak’ın açıkladığı uzaklaştırma işleminin nasıl uygulandığı sorusunu gündeme getiriyor.
Paylaşımlarda soruşturmanın sonucu veya uzaklaştırmanın kaldırılıp kaldırılmadığına ilişkin bilgi bulunmuyor. Kararın kapsamı, süresi ve Gündoğmuş’un teşkilattaki mevcut durumunun açıklığa kavuşturulması gerekiyor.
Bunlar da ilginizi çekebilir
Eskişehir'de motosiklet hafif ticari aracın altına girdi!
Eskişehir'in Tepebaşı ilçesinde motosikletin hafif ticari araca arkadan çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında araçlarda maddi hasar oluşurken, olayda yaralanan olmadı.
2 ay önceEmirdağ'da Söylediği Sözler Çok Konuşulacak: "Kimse Keyfinden Gitmiyor"
Belçika'nın başkenti Brüksel'e bağlı Saint-Josse-ten-Noode Belediye Başkanı Emir Kır, Emirdağ ziyareti sırasında hem memleket özlemini dile getirdi hem de gurbetçilerin ve göçmenlerin toplumlara sağladığı katkılara dikkat çekti.
2 ay önceEmir Kır Tarih Verdi! Ayşe Ünlüce ile Kritik Görüşme
Belçika'nın Saint-Josse-ten-Noode Belediye Başkanı Emir Kır, bu hafta Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce ile bir araya geleceklerini belirterek, kardeş şehir ilişkilerini yeni projelerle güçlendirmeyi hedeflediklerini söyledi.
2 ay önce