Arama

Çakırözer’den kongrede iktidar çıkışı: “Ne yaparlarsa yapsınlar engelleyemeyecekler!”

Yeni Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, partisinin 1. Olağan Kongresi’nde yaptığı konuşmada, “Ne yaparlarsa yapsınlar, milletin iktidarının kurulmasını engelleyemeyecekler” dedi. Eskişehirlilere genel başkan seçimi için üyelik çağrısı yapan Çakırözer, Talat Yalaz’a destek vererek “Kapsayıcı olmalıyız, kucaklayıcı olmalıyız, dışlayıcı olmamalıyız” mesajını iletti.

25/10/2026 14:08 | Son Güncelleme : 25/10/2026 15:31 | Okunma Sayısı : 26 | Suat Kaçar


Çakırözer’den kongrede iktidar çıkışı: “Ne yaparlarsa yapsınlar engelleyemeyecekler!”

Yeni Parti 1. Olağan Kongresi’nde kürsüye çıkan Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, parti içi demokrasi, basın özgürlüğü ve iktidar hedeflerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Gazetecilere ve belediye başkanlarına yönelik uygulamaları eleştiren Çakırözer, toplumun farklı kesimleriyle birlikte hareket edeceklerini söyledi.

“Gelin, genel başkanımızı birlikte seçelim”

Konuşmasına partililere teşekkür ederek başlayan Çakırözer, üyelerin karar süreçlerinde belirleyici olması gerektiğini vurguladı. Türkiye genelinde gerçekleştirilen ön seçimlere değinen Çakırözer, şöyle konuştu:

“‘Söz, yetki, karar üyelerin’ diyerek yola çıktık ve Türkiye’nin dört bir yanında bayram havasında önce ön seçimleri yaptık. Bugün kesinleştiriyoruz başkanımızı ve burada da kalmayacağız. Yine üyelerimize ve üye olmak isteyen hemşerilerimize, vatandaşlarımıza buradan bir kez daha çağrıda bulunmak istiyoruz.

Tam tarihi sanırım bu hafta açıklanır ama ekim sonu, kasım başına kadar biz yine milletimize çağrıda bulunuyoruz. Gelin, Yeni Parti’mize üye olun, genel başkanımızı birlikte seçelim diyoruz. İki hafta sonra yapılacak ön seçimde de Yeni Parti’nin genel başkanını yine milletimizin katılımıyla, üyelerimizin katılımıyla belirleyeceğiz. Söz, yetki ve kararın üyelerce belirleneceğini buradan ilan ediyoruz.

Ben buradan Eskişehir’deki tüm hemşerilerimizi Yeni Parti’mize üye olmaya davet ediyorum. İlçe başkanı seçimi için olamadıysanız, il başkanı seçimi için olamadıysanız genel başkan seçimi için üye olmaya davet ediyorum.”

Gazetecileri yalnız bırakmayanlara teşekkür

Gazetecilerin Türkiye’nin 10 kentinde meydanlara çıktığını belirten Çakırözer, Eskişehir’deki eyleme destek veren siyasi parti temsilcilerine ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkür etti.

Çakırözer, şu ifadeleri kullandı:

“Dün Türkiye’nin 10 kentinde gazeteciler meydanlardaydı, meslektaşlarım. O gazeteciler tek bir şey söylediler: ‘Özgür olmak istiyoruz’ dediler. Bu 10 ilden üç büyük il dışındaki illerden bir tanesi de Eskişehir’imizdi.

Orada gazetecileri yalnız bırakmayan Yeni Partili yol arkadaşlarımıza, diğer partilerden değerli dostlarımıza, sivil topluma çok teşekkür ediyorum. Gerçekten gazeteciler meydanlardaysa aslında sadece kendi özgürlükleri için değil, sizlerin, bizlerin, 86 milyonun haber alma hakkı içindir, gerçekleri öğrenme hakkı içindir.”

“Gazeteci dostlarımıza Eskişehir’den selam iletiyoruz”

İsmail Arı, Şaban Sevinç, Murat Ağırel ve İsmail Saymaz’ın isimlerini anan Çakırözer, gazetecilerin yaptıkları haberler nedeniyle baskıya uğradığını savundu. Fonlarla ilgili iddiaları ve iktidara yönelik eleştirileri kamuoyuna aktaran gazetecilerin hedef alındığını öne süren Çakırözer, çalıştıkları kurumların da sansürle karşı karşıya kaldığını söyledi.

Çakırözer, “Biz tüm gazeteci dostlarımıza, bizler için özveriyle çalışan ve gerektiğinde de özgürlüğünden olmak zorunda kalan gazeteci dostlarımıza buradan selam iletiyoruz” dedi.

Konuşmasında Ekrem İmamoğlu’na ve “Hemşehrimiz Sinan Başkan” diye hitap ettiği isme de dayanışma mesajı gönderen Çakırözer, haklarındaki suçlamaların iftira olduğunu savundu.

“Milletin iktidarı gelmesin diye baskı görüyorlar”

Partisinin ve belediye başkanlarının siyasi nedenlerle hedef alındığını ileri süren Çakırözer, şöyle devam etti:

“Ne için yatıyor gazeteciler, ne için yatıyor bu dostlarımız, başkanlarımız? Bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Ekrem İmamoğlu, Sinan Başkan, başkanlarımız, genel başkanımız, parti kimliğimiz, kurumsal kimliğimiz neden hedef alınıyor?

Çünkü sizlerle birlikte biz iktidara yürüyoruz. Az önce Divan Başkanımız söyledi, anketlerde de görmektesiniz, Türkiye’nin birinci partisiyiz. İşte bu yüzden yatıyorlar. Yani Türkiye’de milletin iktidarı gelmesin diye zulme uğruyorlar.

Gazeteciler niye yatıyor? Bu yürüyüşü haber yaptıkları için, bu iktidarın çürümüşlüğünü, bu iktidarın beceriksizliğini, bu iktidarın vurgunlarını, soygunlarını haber yaptıkları için zulme uğruyorlar, zindanlarda yatıyorlar.”

“Yine sandıklar patlayacak”

Ön seçimlerdeki katılımın partililerin kararlılığını gösterdiğini belirten Çakırözer, genel başkan seçimine de yoğun katılım beklediklerini söyledi.

Çakırözer, şunları kaydetti:

“Peki, tüm bu zulümler bizim iktidar yürüyüşümüzü engelleyebilecek mi? Hayır, engelleyemeyecek. Geçen hafta gördüğünüz ön seçimlerde, başkanım rakamı açıklamıştı, sanırım yüzde 70’e yakın, doğru hatırlıyorum. Sadece Eskişehir’de değil, Türkiye’nin dört bir yanında üyelerimiz coşkuyla, heyecanla, kararlılıkla sandıklara gittiler.

İki hafta sonra genel başkanımız için yapacağımız ön seçimde göreceksiniz, yine sandıklar patlayacak. Bu, iktidar yürüyüşümüzde sizlerin, bizlerin, yol arkadaşlarımızın heyecanını, kararlılığını ortaya koymakta. Ne yaparlarsa yapsınlar, milletin iktidarının kurulmasını engelleyemeyecekler.”

“Aynı ideallere inanan dostlarımızla birlikte kuracağız”

İktidar hedefinin yalnızca kendi partilerinin üyeleriyle sınırlı olmadığını vurgulayan Çakırözer, demokrasi ve adalet ortak paydasında buluşan kesimlerle birlikte hareket edeceklerini belirtti.

“Bu milletin iktidarını evet, biz Yeni Partililer olarak kuracağız ama aynı zamanda Türkiye’de demokrasi, Türkiye’de adalet, Türkiye’de üretim ve bu üretimin hakça paylaşımına inanan değerli dostlarımızla, Yeni Parti’de olmasalar da aynı ideallere inanan değerli dostlarımızla birlikte kuracağız” diyen Çakırözer, kongreye katılan diğer siyasi parti ve sivil toplum temsilcilerini de selamladı.

“Çiftçimizle, esnafımızla kol kola yürüyeceğiz”

Emeklilerden gençlere kadar toplumun farklı kesimlerinin sorunlarına sahip çıkacaklarını ifade eden Çakırözer, şöyle konuştu:

“Peki, kimlerle yürüyeceğiz değerli arkadaşlarım? Emeklilerle yürüyeceğiz. Çünkü biz emeklilerin Yeni Parti’siyiz. Emekçilerle yürüyeceğiz. Az önce sevgili Divan Başkanımız, nasıl, hangi koşullarda geçinmeye zorlandıklarını söyledi.

İşte o emeklilerle, o emekçilerle, açlığa mahkûm edilen milyonlarla yürüyeceğiz. Hakları elinden alınmak istenen kadınlarla yürüyeceğiz. Bu ülkeden kaçmak zorunda bırakılan gençlerle yürüyeceğiz, milletimizle yürüyeceğiz. Çiftçimizle, esnafımızla kol kola yürüyeceğiz ve biz hepsinin Yeni Parti’si olduğumuzu her gün bu şehrin her santimetrekaresinde bir kez daha haykıracağız.”

Talat Yalaz’a destek: “Nerede görev verilirse orada olacağız”

Kurucu il başkanına ve il yönetimine emekleri için teşekkür eden Çakırözer, Talat Yalaz’a başarı dileklerini iletti. Kongredeki konuşması sırasında başka bir aday bulunmadığını belirten Çakırözer, üyelerin önceki hafta tercihlerini ortaya koyduğunu söyledi.

Çakırözer, Yalaz ve yönetimine desteğini şu sözlerle ifade etti:

“Talat Yalaz’a hem başarılar diliyoruz hem de onun liderliğinde hepimiz bu şehirde, az önce Divan Başkanımızın açıkladığı ve hepimizi heyecanlandıran hedeflere ulaşmak için milletin iktidarını kurma yolculuğunu Eskişehir’den başlatmaya hazırız.

Bu yolculuğa çıkarken Talat Başkanımıza, onun yanında yer alacak yöneticilerimize güveniyoruz, inanıyoruz. Onlarla birlikte kararlılıkla, nerede bize görev verilirse orada olmaya söz vererek yürüyeceğiz.”

“Bize oy versin vermesin, herkesin hakkını savunacağız”

Konuşmasının sonunda kapsayıcılık mesajı veren Çakırözer, seçmen tercihi gözetmeden tüm vatandaşların haklarını savunacaklarını belirterek sözlerini şöyle tamamladı:

“Geçen hafta söylediğim bir sözü bir kez daha hatırlatmakta, altını çizmekte fayda görüyorum. Kapsayıcı olmalıyız, kucaklayıcı olmalıyız, dışlayıcı olmamalıyız.

Biz hem Eskişehir’imizde hem Türkiye’mizde, bize oy versin vermesin, tüm milletimizin hakkını, hukukunu savunmak için iktidara yürüyoruz. Bu yolculukta kimseyi dışarıda bırakmadan, hepsini yanımıza, hepsini kolumuza takarak iktidara yürüyeceğiz. Bu inancımla sizleri selamlıyorum. Yolunuz, yolumuz açık olsun, kongremiz hayırlı olsun.”

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

Bunlar da ilginizi çekebilir

Talat Yalaz, YENİ Parti’nin Eskişehir teşkilatını duyurdu

Talat Yalaz, YENİ Parti’nin Eskişehir teşkilatını duyurdu

YENİ Parti Eskişehir Kurucu İl Başkanı Talat Yalaz, il ve ilçe teşkilatlanma sürecinin büyük ölçüde tamamlandığını belirterek partinin sahada aktif çalışma yürüteceğini söyledi.

2 ay önce
YENİ Parti Tepebaşı'nda yeni dönem başladı

YENİ Parti Tepebaşı'nda yeni dönem başladı

YENİ Parti Tepebaşı İlçe Başkanlığı'nın kurucu yönetimi açıklandı. Kurucu İlçe Başkanlığı görevine Tevfik Yıldırım atanırken, yönetim kurulu üyeleri de kamuoyuyla paylaşıldı.

2 ay önce
CHP Eskişehir'de yeni yönetim şekillendi

CHP Eskişehir'de yeni yönetim şekillendi

CHP Genel Merkezi tarafından atanan İl Başkanı Volkan Enver Kılıç'ın görev yapacağı Eskişehir İl Yönetim Kurulu belli oldu. 21 kişilik yönetim önümüzdeki günlerde görev dağılımını yapacak.

2 ay önce
Yorumlar