Eskişehir Türk Ocağı’ndan vefa buluşması: Merhum isimler dualarla anıldı
Eskişehir Türk Ocağı, kuruluşundan bugüne kuruma emek veren merhum başkanlarını, kurucularını, yöneticilerini ve üyelerini “Vefa Günü” programında andı. Ailelerin, üyelerin, gençlerin ve vatandaşların katıldığı etkinlikte mevlid okutuldu, hatim duası yapıldı.
25/10/2026 15:29 | Son Güncelleme : 26/10/2026 18:17 | Okunma Sayısı : 103 | Suat Kaçar
Eskişehir Türk Ocağı Yönetim Kurulu tarafından düzenlenen “Vefa Günü” etkinliği, Ocağın kuruluşundan bu yana hayatını kaybeden isimlere ithaf edildi. Yoğun katılımla gerçekleştirilen programda, Türk Ocağına hizmet eden merhumların yakınları ve farklı kuşaklardan üyeler bir araya geldi.
Ocağa emek veren isimler unutulmadı
Programda, merhum başkanlardan Orhan Keskin ve Sedat Yurtseven başta olmak üzere Ocağın kuruluşunda ve çalışmalarında emeği bulunan isimler dualarla anıldı.
Anılan isimler arasında Dr. Halil Doğramacı, Dr. Galip Toker, Dr. Tekin Oktar, Aydın Arat, Dr. Yusuf Cemal Özkan, Mustafa Teker, Rasim Aktaş, Abdullah Asil, Melih Doğramacı, Necmettin Tezişçi, Tekin Çolpan, Recep Demir, Mehmet Emin Çetingöz, Cengiz Bülbül, Muammer İkitaş, Ömer Faruk Karataş, Tevfik Tortop, Orhan Güngör, Ali Koç ve Abdulhay Tolkun yer aldı.
Camide gerçekleştirilen mevlid ve hatim duasına merhumların aileleri ve yakınlarının yanı sıra Türk Ocağı üyeleri, gençler ve Eskişehirli vatandaşlar katıldı.
Sivrioğlu Konağı’nda misafirler ağırlandı
Dua programının ardından Türk Ocağı Sivrioğlu Konağı’nda misafirlere ikramlarda bulunuldu.
Eskişehir Türk Ocağı Yönetim Kurulu, etkinliği geçmişte kuruma hizmet edenlere vefa göstermek ve bu isimleri yeni nesillere tanıtmak amacıyla düzenlediklerini belirtti. Programın Ocağın manevi takviminde önemli bir yer tutacağını ifade eden yönetim, vefanın yaşatılması gereken köklü bir gelenek olduğunu vurguladı.
Bunlar da ilginizi çekebilir
Uluslararası Erasmus+ toplantısı Eskişehir'de yapıldı
Erasmus+ kapsamında yürütülen "Eğitim Perspektifinden Yetişkin Romanların İhtiyaçlarının Anlaşılması" projesinin ikinci ulusötesi toplantısı Eskişehir'de gerçekleştirildi.
2 ay öncePorsuk Çayı'ndaki çöp kirliliği tepki çekti
Eskişehir'in simgelerinden Porsuk Çayı'nın Sümer Mahallesi'nden geçen bölümünde su yüzeyinde biriken plastik şişe, ambalaj ve karton bardaklar çevre kirliliğine neden oldu.
2 ay önceKaldırımı otomobille kapattı, yayalar yola inmek zorunda kaldı
Eskişehir kent merkezinde kaldırıma park edilen bir otomobil, yayaların geçişini engelledi. Vatandaşlar, özellikle engelli bireyler, yaşlılar ve bebek arabası kullanan aileler için tehlike oluşturan görüntüye tepki gösterdi.
2 ay önce