Arama

Ayşe Ünlüce’den Emine Cevahir Çalıkuşu Yazıcı ve Rahmi Çınar açıklaması

Ayşe Ünlüce, Odunpazarı’ndaki ön seçim sürecini değerlendirerek Emine Cevahir Çalıkuşu Yazıcı ve Rahmi Çınar hakkında konuştu.

02/10/2026 16:00 | Son Güncelleme : 02/10/2026 17:47 | Okunma Sayısı : 28 | Esra Yavuz


Ayşe Ünlüce’den Emine Cevahir Çalıkuşu Yazıcı ve Rahmi Çınar açıklaması

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Odunpazarı İlçe Başkanlığı kongresi öncesinde gerçekleştirilen ön seçim sürecini değerlendirdi. Üyelerin yüksek katılımına dikkat çeken Ayşe Ünlüce, kendi tavrının sürece müdahale değil, oy vereceği ismi açıklamak olduğunu söyledi.

Odunpazarı’nda yapılan sürecin kongrenin kendisi değil, ön seçim olduğunu belirten Ayşe Ünlüce, “Odunpazarı İlçe Başkanlığı sürecimiz aslında bir ön seçim. Bir seçim değil; biliyorsunuz kongreyi bu hafta yapacağız. Daha önce delegelerimiz belli oldu ve delegelerimiz de ön seçimde çıkan adaya saygı duyacaklar” dedi.

Ön seçimdeki üye katılımından memnun olduklarını dile getiren Ayşe Ünlüce, Tepebaşı’nda tek aday olmasına rağmen ciddi bir katılım gerçekleştiğini söyledi. Yeni yöntemde üyelerin ön seçimde tercihlerini ortaya koyduğunu, delegelerin ise kongrede bu sonucu tescil edeceğini ifade eden Ayşe Ünlüce, uygulamanın kendileri açısından heyecan verici olduğunu belirtti.

Kendi tercihine yönelik değerlendirmelerde de bulunan Ayşe Ünlüce, “Aslında benim yaptığım, destekten ziyade oy vereceğim yeri söylemek anlamında bir tavırdı. Gerçekten iki aday da cesurca çıktı” ifadelerini kullandı.

Emine Cevahir Çalıkuşu Yazıcı’nın Odunpazarı için uygun bir isim olduğunu düşündüğünü belirten Ayşe Ünlüce, Rahmi Çınar’ın da uzun yıllardır parti içerisinde görev yaptığını hatırlattı. Ayşe Ünlüce, “Bunlar bir başarı ya da yarış meselesi değil. Gerçekten Yeni Parti’yi iktidara taşımak için en iyi kadroların hangileri olacağıyla ilgili bir süreç. Bizimkine bir karışma demeyelim. Daha önce de söylemiştim, ‘Kongrelere karışırım ama karıştırmam’ diye. Dolayısıyla bizimki bir tavır belirlemeydi” dedi.

Rahmi Çınar ile birlikte çalışmaya devam edeceklerini de vurgulayan Ayşe Ünlüce, “Emine Cevahir Çalıkuşu Yazıcı Hanım’ın çok yakıştığını düşünüyorum. Rahmi Çınar’a da çok teşekkür ediyorum. Bu süreçte Rahmi Çınar bizim yol arkadaşımız. Beraber, kol kola çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

İl başkanlığı sürecinde de üyelerin oy kullanacağını açıklayan Ayşe Ünlüce, Talat Yalaz’ın aday olduğunu belirtti. Başka adayların çıkabileceğine ilişkin bazı isimlerin konuşulduğunu ancak kendisine ulaşmış kesin bir adaylık bilgisi bulunmadığını söyleyen Ayşe Ünlüce, birden fazla aday olması durumunda yüksek katılımlı bir süreç yaşanmasını istediğini ifade etti.

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

Bunlar da ilginizi çekebilir

Talat Yalaz, YENİ Parti’nin Eskişehir teşkilatını duyurdu

Talat Yalaz, YENİ Parti’nin Eskişehir teşkilatını duyurdu

YENİ Parti Eskişehir Kurucu İl Başkanı Talat Yalaz, il ve ilçe teşkilatlanma sürecinin büyük ölçüde tamamlandığını belirterek partinin sahada aktif çalışma yürüteceğini söyledi.

1 ay önce
YENİ Parti Tepebaşı'nda yeni dönem başladı

YENİ Parti Tepebaşı'nda yeni dönem başladı

YENİ Parti Tepebaşı İlçe Başkanlığı'nın kurucu yönetimi açıklandı. Kurucu İlçe Başkanlığı görevine Tevfik Yıldırım atanırken, yönetim kurulu üyeleri de kamuoyuyla paylaşıldı.

1 ay önce
CHP Eskişehir'de yeni yönetim şekillendi

CHP Eskişehir'de yeni yönetim şekillendi

CHP Genel Merkezi tarafından atanan İl Başkanı Volkan Enver Kılıç'ın görev yapacağı Eskişehir İl Yönetim Kurulu belli oldu. 21 kişilik yönetim önümüzdeki günlerde görev dağılımını yapacak.

1 ay önce
Yorumlar