Arama

Eskişehirli aktardan mevsim geçişi tavsiyeleri: Su tüketimine dikkat çekti

Eskişehir’de uzun yıllardır aktarlık yapan Metin Ağılönü, mevsim geçişlerinde vücut direncini desteklemek isteyenlere dağ kekiği, pekmez ve propolis gibi ürünleri önerdi. Ağılönü, yeterli su tüketiminin yalnızca sıcak havalarda değil, yıl boyunca önemli olduğunu söyledi.

03/09/2026 09:54 | Son Güncelleme : 03/09/2026 12:24 | Okunma Sayısı : 22 | Enes Atkan


Eskişehirli aktardan mevsim geçişi tavsiyeleri: Su tüketimine dikkat çekti

Hava sıcaklıklarının değişkenlik gösterdiği mevsim geçişlerinde beslenme ve sıvı tüketimine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Eskişehirli aktar Metin Ağılönü, vatandaşlara çeşitli doğal ürünler önerdi.

Dağ kekiğinin yanı sıra keçiboynuzu, andız ve kozalak pekmezi ile propolis, arı sütü ve ginseng gibi ürünlerin tüketilebileceğini belirten Ağılönü, özellikle su tüketiminin ihmal edilmemesi gerektiğini ifade etti.

AW780298_01-i6a9919e93cc54.jpg

Dağ kekiğini çay olarak önerdi

Halk arasında “zahter” olarak da bilinen dağ kekiğinin kullanılabileceğini söyleyen Ağılönü, bitkinin bir tutamının çay gibi demlenerek tüketilebileceğini veya gargara yapılabileceğini belirtti.

Dağ kekiğinin mikrop kırıcı özelliği bulunduğunu savunan Ağılönü, “Bir tutam kekik çay gibi demlenip içilebilir ya da ağızda gargara yapılarak kullanılabilir” dedi.

Pekmez ve propolis tüketimine dikkat çekti

Ağılönü, vücut direncini desteklemek amacıyla farklı pekmez çeşitlerinin de tercih edilebileceğini belirtti. Keçiboynuzu pekmezinin sabahları tüketilebileceğini söyleyen Ağılönü, andız ve kozalak pekmezini ise özellikle solunum yolu şikâyeti bulunan kişilere önerdi.

Propolisin de suya birkaç damla eklenerek kullanılabileceğini ifade eden Ağılönü, arı sütü ve ginseng gibi ürünlerin de vücut direncini desteklediğini söyledi.

“Vücudun her zaman suya ihtiyacı var”

Su tüketiminin yalnızca yaz aylarında önem taşıdığı düşüncesinin doğru olmadığını belirten Ağılönü, “Sadece yazın terlediğimiz için su içilir gibi bir algı var ama vücudun her zaman suya ihtiyacı vardır” ifadelerini kullandı.

 

Ağılönü ayrıca adaçayı, ıhlamur, zencefil, zerdeçal ve çörek otu gibi bitkisel ürünlerin de mevsim geçişlerinde tercih edilebileceğini belirtti.

AW780298_06-i6a9919ee20705.jpg

Etiketler : mevsim geçişi Metin Ağılönü doğal ürünler Eskişehir aktar
Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

Bunlar da ilginizi çekebilir

Uluslararası Erasmus+ toplantısı Eskişehir'de yapıldı

Uluslararası Erasmus+ toplantısı Eskişehir'de yapıldı

Erasmus+ kapsamında yürütülen "Eğitim Perspektifinden Yetişkin Romanların İhtiyaçlarının Anlaşılması" projesinin ikinci ulusötesi toplantısı Eskişehir'de gerçekleştirildi.

1 ay önce
Porsuk Çayı'ndaki çöp kirliliği tepki çekti

Porsuk Çayı'ndaki çöp kirliliği tepki çekti

Eskişehir'in simgelerinden Porsuk Çayı'nın Sümer Mahallesi'nden geçen bölümünde su yüzeyinde biriken plastik şişe, ambalaj ve karton bardaklar çevre kirliliğine neden oldu.

1 ay önce
Kaldırımı otomobille kapattı, yayalar yola inmek zorunda kaldı

Kaldırımı otomobille kapattı, yayalar yola inmek zorunda kaldı

Eskişehir kent merkezinde kaldırıma park edilen bir otomobil, yayaların geçişini engelledi. Vatandaşlar, özellikle engelli bireyler, yaşlılar ve bebek arabası kullanan aileler için tehlike oluşturan görüntüye tepki gösterdi.

1 ay önce
Yorumlar