Arama

Eskişehir’de 3 milyon liralık tarım işi iddiası: Parasını isterken darbedildiğini öne sürdü

Eskişehir’de beraberindeki mevsimlik işçilerle yaptığı tarım işinden doğan 2 milyon 980 bin liralık alacağını tahsil edemediğini belirten işçi çavuşu Ahmet Kirazcıoğlu, borçlu olduğunu ileri sürdüğü tarla sahibi tarafından darbedildiğini iddia etti. Hastaneden darp raporu alan Kirazcıoğlu, konuyu yargıya taşıdı.

23/09/2026 13:15 | Son Güncelleme : 23/09/2026 14:30 | Okunma Sayısı : 12 | Suat Kaçar


Eskişehir’de 3 milyon liralık tarım işi iddiası: Parasını isterken darbedildiğini öne sürdü

Eskişehir’de mevsimlik tarım işçilerinin çavuşluğunu yapan Ahmet Kirazcıoğlu, geçen yıldan bu yana birlikte çalıştıkları tarla sahibi A.K.G.’ye yaklaşık 3 milyon liralık iş yaptıklarını ancak ücretlerini alamadıklarını öne sürdü.

İşçilerin yevmiyelerini ödeyebilmek için kendisine ait iki aracı sattığını anlatan Kirazcıoğlu, alacağın karşılığında verilen 1 milyon 500 bin liralık çekin de karşılıksız ve sahte çıktığını iddia etti.

Alpu ilçesinde karşılaştığı A.K.G.’den parasını talep ettiği sırada tartışma çıktığını belirten Kirazcıoğlu, karşı tarafın kaçmaya çalışırken kendisini ittiğini ve burnundan yaralandığını söyledi. İlçe hastanesindeki ilk müdahalenin ardından Eskişehir’e sevk edilen Kirazcıoğlu, darp raporu alarak şikâyetçi oldu.

“İki aracımı satarak işçilerin parasını ödemeye çalıştım”

Geçen yıldan kalan alacaklarının 2 milyon 980 bin lira olduğunu ileri süren Kirazcıoğlu, “Buradaki işi mevsimlik tarım işçileri yaptı. Onların çavuşu ve yöneticisi de benim. Paranın bir kısmını kendi cebimden ödedim. Bu sezon ödeme yapılacağı söylendi ancak sezonun sonuna gelmemize rağmen paramız verilmedi” dedi.

İşçilere karşı sorumluluğunu yerine getirebilmek için iki aracını sattığını anlatan Kirazcıoğlu, “Araçlarımdan birini 800 bin, diğerini 1 milyon 250 bin liraya sattım. İşçilerimize ödeme yapacağımıza dair söz verdik. Ancak bugüne kadar karşı taraftan yalnızca kızı M.G. aracılığıyla 50 bin lira gönderildi” ifadelerini kullandı.

Yaşanan alacak sorunu nedeniyle hem ailesinde hem de işçiler arasında huzursuzluk oluştuğunu söyleyen Kirazcıoğlu, itibar kaybı yaşadığını belirtti.

“Verilen çek karşılıksız ve sahte çıktı”

Alacağın karşılığında kendisine 1 milyon 500 bin liralık çek verildiğini söyleyen Kirazcıoğlu, çekin karşılıksız ve sahte çıktığını ileri sürdü.

Yetkililerden yardım isteyen Kirazcıoğlu, “Eskişehir Valiliği başta olmak üzere devlet büyüklerimize sesleniyorum. Başka şehirlerden gelip burada ekim yaptırdıktan sonra işçilerin parasını vermeyen ve Eskişehir’in adını kötüye çıkaran kişilere izin verilmesin” diye konuştu.

“Paramı isteyince kaçmaya çalıştı”

Alpu’ya giderken tarla sahibi A.K.G. ile karşılaştığını anlatan Kirazcıoğlu, yaşananları şöyle aktardı:

“Yanına giderek birlikte çay içmek istedim. ‘Artık yeter, sezon bitti. Bir an önce paramızı tahsil edelim’ dedim. Ay başında ödeme yapacağını söyleyerek beni geçiştirmeye çalıştı. Ben de artık kendisine inanmadığımı söyledim. Bunun üzerine kaçmaya çalıştı. Beni iterken aldığı darbe burnuma isabet etti ve burnum kanadı.”

Darp raporu alarak şikâyetçi oldu

Olayın ardından Alpu’daki hastaneye gittiğini belirten Kirazcıoğlu, burada film ve tomografi çekildiğini, ardından ileri tetkik için Eskişehir’e sevk edildiğini söyledi.

Kirazcıoğlu, “Kaçmak için beni iterken burnuma vurdu. Bu açıkça bir darptır” diyerek A.K.G. hakkında şikâyetçi olduğunu ve yasal süreci başlattığını ifade etti.

 

Olayla ilgili iddialara ilişkin karşı tarafın açıklamasına henüz ulaşılamadı.

Etiketler : Eskişehir Alpu Ahmet Kirazcıoğlu mevsimlik tarım işçileri 3 milyon lira karşılıksız çek darp iddiası
Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

Bunlar da ilginizi çekebilir

Yenikent'te iki araç çarpıştı: 1 yaralı

Yenikent'te iki araç çarpıştı: 1 yaralı

Eskişehir'in Yenikent Mahallesi'nde hafif ticari araç ile otomobilin çarpıştığı kazada 1 kişi yaralandı. Kaza nedeniyle bölgede trafik yoğunluğu yaşandı.

1 ay önce
Caddeye çıkan otomobil ortalığı birbirine kattı

Caddeye çıkan otomobil ortalığı birbirine kattı

Eskişehir'in Yenibağlar Mahallesi'nde sokaktan caddeye çıkan otomobil ile seyir halindeki başka bir otomobilin çarpıştığı kazada yaralanan olmazken, iki araçta da maddi hasar oluştu.

1 ay önce
Eskişehir'de seyir halindeki araç alevlere teslim oldu

Eskişehir'de seyir halindeki araç alevlere teslim oldu

Eskişehir'de seyir halindeyken alev alan otomobil tamamen kullanılamaz hale geldi. Yaralanan sürücü hastaneye kaldırılırken, aracın alev topuna döndüğü anlar vatandaşların cep telefonu kamerasına yansıdı.

1 ay önce
Yorumlar