Sivrihisar’ın elektrik sorununa çözüm olacak projede ilk adım
Eskişehir’in Sivrihisar ilçesinde yaşanan elektrik kesintilerinin azaltılması amacıyla hayata geçirilecek Anadolu Havza Trafo Merkezi Projesi’nde ilk çalışmalar başladı. Aşağıkepen Mahallesi’nde kurulması planlanan trafo merkezi için jeolojik zemin etüt çalışmalarına geçildi.
10/09/2026 16:54 | Son Güncelleme : 10/09/2026 17:12 | Okunma Sayısı : 10 | Enes Atkan
Sivrihisar ilçe merkezi ve kırsal mahallelerde yaşanan elektrik kesintilerinin önüne geçilmesi amacıyla planlanan Anadolu Havza Trafo Merkezi Projesi’nde önemli bir aşamaya gelindi.
Sivrihisar Belediyesi’nin yaklaşık 6 ay önce yaptığı başvuruların ardından yürütülen çalışmalar kapsamında yeni trafo merkezinin kurulacağı alan Aşağıkepen Mahallesi olarak belirlendi.
Zemin etüt çalışmaları başladı
Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi (TEİAŞ) Kütahya 6. Bölge Müdürlüğü koordinesinde yürütülen proje kapsamında, belirlenen alanda yüklenici firma tarafından jeolojik zemin etüt çalışmalarına başlandı.
Yapılacak incelemelerle trafo merkezinin kurulacağı alanın zemin özelliklerinin belirlenmesi ve projenin sonraki aşamalarına yönelik gerekli verilerin elde edilmesi amaçlanıyor.
Elektrik kesintilerinin azaltılması hedefleniyor
Anadolu Havza Trafo Merkezi’nin tamamlanmasıyla Sivrihisar genelindeki enerji altyapısının güçlendirilmesi, elektrik arzının daha düzenli ve güvenilir hale getirilmesi hedefleniyor.
Projenin özellikle ilçe merkezi ve kırsal mahallelerde yaşanan elektrik kesintilerinin minimum seviyeye indirilmesine ve bölgenin enerji ihtiyacının daha sağlıklı karşılanmasına katkı sağlaması bekleniyor.

Bunlar da ilginizi çekebilir
Uluslararası Erasmus+ toplantısı Eskişehir'de yapıldı
Erasmus+ kapsamında yürütülen "Eğitim Perspektifinden Yetişkin Romanların İhtiyaçlarının Anlaşılması" projesinin ikinci ulusötesi toplantısı Eskişehir'de gerçekleştirildi.
1 ay öncePorsuk Çayı'ndaki çöp kirliliği tepki çekti
Eskişehir'in simgelerinden Porsuk Çayı'nın Sümer Mahallesi'nden geçen bölümünde su yüzeyinde biriken plastik şişe, ambalaj ve karton bardaklar çevre kirliliğine neden oldu.
1 ay önceKaldırımı otomobille kapattı, yayalar yola inmek zorunda kaldı
Eskişehir kent merkezinde kaldırıma park edilen bir otomobil, yayaların geçişini engelledi. Vatandaşlar, özellikle engelli bireyler, yaşlılar ve bebek arabası kullanan aileler için tehlike oluşturan görüntüye tepki gösterdi.
1 ay önce