Arama

Müberra Çetinkaya açıkladı: Yenikent’in imar planı değişti

Müberra Çetinkaya, Yenikent Mahallesi’ndeki imar planı revizyonunun kabul edildiğini, kat kararının 5’ten 6’ya çıkarıldığını açıkladı.

04/09/2026 18:34 | Son Güncelleme : 04/09/2026 19:53 | Okunma Sayısı : 22 | Esra Yavuz


Müberra Çetinkaya açıkladı: Yenikent’in imar planı değişti

Odunpazarı Belediyesi YENİ Parti Meclis Üyesi ve İmar Komisyonu Üyesi Müberra Çetinkaya, Yenikent Mahallesi’ni kapsayan imar planı revizyonunun Odunpazarı Belediye Meclisinde onaylandığını açıkladı. Müberra Çetinkaya, bölgede 30-35 yıldır devam eden plan, kadastro ve mevcut durum arasındaki uyumsuzlukların bulunduğunu belirtti.

Meclis toplantısının ardından İmar Komisyonu üyeleri adına açıklama yapan Müberra Çetinkaya, “Bugünkü meclis toplantımızda, Odunpazarı Belediyesince hazırlanan, Yenikent Mahallesi’ni kapsayan imar planı revizyonu onaylanmıştır.” dedi.

Yenikent Yapı Kooperatifinin bulunduğu alandaki sorunların uzun yıllardır devam ettiğine dikkat çeken Müberra Çetinkaya, bölgedeki yapıların ekonomik ömürlerini de doldurduğunu ifade etti.

Müberra Çetinkaya, “Bilindiği üzere Yenikent Yapı Kooperatifinin bulunduğu alanda 30-35 yıldır plan, kadastro ve fiilî duruma ilişkin uyumsuzluklar bulunmaktaydı.” ifadelerini kullandı.

İnşaat Mühendisleri Odası tarafından yapılan çalışmalara da değinen Müberra Çetinkaya, deprem açısından sorunlu yapıların çoğunlukta olduğunun tespit edildiğini belirtti. Bu nedenle bölgede dönüşüm ve yenilemeye yönelik yeni bir planlamaya ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Planlama sürecinde Odunpazarı Belediyesi İmar Müdürlüğünün özellikle son 6 ayda yoğun bir çalışma yürüttüğünü aktaran Müberra Çetinkaya, imar planına esas jeolojik ve jeoteknik etüt çalışmalarının tamamlandığını bildirdi. Müberra Çetinkaya, havacılık kapsamında yürütülen mania çalışmalarının da tamamlandığını kaydetti.

Hazırlık aşamasında farklı kurum ve kuruluşlarla görüşmeler gerçekleştirildiğini belirten Müberra Çetinkaya, “İnşaat Mühendisleri Odası, Mimarlar Odası, Şehir Plancıları Odası ve diğer STK’lar ile Mahalle Muhtarlığı ve Yenikent İşletme Kooperatifi Yönetimi ile görüşmeler yapılarak plan üzerinde mutabık kalındığı tarafımıza bildirilmiştir.” dedi.

Yeni imar planının ayrıntılarını da paylaşan Müberra Çetinkaya, İmar Komisyonunun yaptığı incelemelerde inşaat emsallerinin yeniden hesaplandığını açıkladı.

Planla birlikte bölgedeki kat kararında da değişikliğe gidildi. Müberra Çetinkaya, kat kararlarının 5’ten 6’ya çıkarıldığını, buna karşılık açık alan oranlarının korunduğunu belirtti.

Müberra Çetinkaya, “Tarafımızca da yenilenmeyi hızlandıracağı öngörülen bu planların oy birliğiyle kabulüne karar verilmiştir.” ifadelerini kullandı.

Çalışmayı hazırlayan İmar Müdürlüğü personeline ve planı kabul eden belediye meclisi üyelerine teşekkür eden Müberra Çetinkaya, “Bölge halkına ve Eskişehir’e hayırlı olsun.” dedi.

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

Bunlar da ilginizi çekebilir

Uluslararası Erasmus+ toplantısı Eskişehir'de yapıldı

Uluslararası Erasmus+ toplantısı Eskişehir'de yapıldı

Erasmus+ kapsamında yürütülen "Eğitim Perspektifinden Yetişkin Romanların İhtiyaçlarının Anlaşılması" projesinin ikinci ulusötesi toplantısı Eskişehir'de gerçekleştirildi.

1 ay önce
Porsuk Çayı'ndaki çöp kirliliği tepki çekti

Porsuk Çayı'ndaki çöp kirliliği tepki çekti

Eskişehir'in simgelerinden Porsuk Çayı'nın Sümer Mahallesi'nden geçen bölümünde su yüzeyinde biriken plastik şişe, ambalaj ve karton bardaklar çevre kirliliğine neden oldu.

1 ay önce
Kaldırımı otomobille kapattı, yayalar yola inmek zorunda kaldı

Kaldırımı otomobille kapattı, yayalar yola inmek zorunda kaldı

Eskişehir kent merkezinde kaldırıma park edilen bir otomobil, yayaların geçişini engelledi. Vatandaşlar, özellikle engelli bireyler, yaşlılar ve bebek arabası kullanan aileler için tehlike oluşturan görüntüye tepki gösterdi.

1 ay önce
Yorumlar