Bugun...


Sezai ŞEN

facebook-paylas
ASKON Eskişehir'de ne güzel şeyler oluyor böyle!
Tarih: 24-09-2024 11:33:00 Güncelleme: 24-09-2024 18:04:00


Çok değil bundan 4 ay kadar önce Eskişehir'de acayip bir haber furyası başlatılmıştı. Haberlere göre ASKON Eskişehir güya dağılmıştı; yönetim ve denetim kurulu üyelerinden onlarcası istifa etmişti. Özellikle sosyal medyada bu konuyla alakalı inanılmaz bir fırtına koparılmıştı!
Henüz 17 Nisan 2023'te genç iş adamı Ali Semih Ünlü öncülüğünde kurulan Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Eskişehir Şubesi açısından gerçekten zor görünen, sıkıntılı görünen günlerdi. Haberler öyle bir veriliyordu ki sanırsınız dernek dağılıp gitmişti, geride tabeladan başka bir şey kalmamıştı!

YÖNETİCİLİK-LİDERLİK ZOR ZAMANLARDA BELLİ OLUR


Yöneticilik, liderlik zor zamanlarda belli olur derler. Gerçekten de öyleymiş. Ali Semih Ünlü o kara tabloyu kısa sürede darmadağın etti; ASKON Eskişehir Şubesinin dimdik ayakta olduğunu herkese gösterdi. Ayrılıp gidenlere karşı olumsuz bir dil asla kullanmadı, kardeşliğe halel getirecek bir tavra hiçbir zaman girmedi. Derneğe üye olmak kadar, yönetimde görev almak kadar istifanın da normal olduğunu ifade etti, yollarına sağlam bir şekilde devam ettiklerini, istifa edenlerin yerine yeni üyelerle güçlendiklerini söyledi. Dernek adına yapılan açıklamada da "... Bu süreçte bazı arkadaşlarımızla fikir ve yol ayrılıkları yaşamış olsak da, bugüne kadar yapılan tüm çalışmalarda verilen emekler bizim için değerlidir. 
ASKON Eskişehir olarak, ilk günkü heyecanımızla davamıza ve ülkümüze sahip çıkanlarla birlikte, her daim ortak değerlerimiz çerçevesinde halkamızı genişleterek, Eskişehir için, ülkemizin istiklali ve istikbali için çalışmaya, haklı zenginlikler üretmeye, yarının inşasına Allah'ın izniyle devam edeceğiz" ifadelerine yer verildi. Yapıcı yaklaşımlardan ve dilden hiçbir zaman uzak durulmadı.İş adamları derneği olarak sadece ama sadece işlerine, önlerine, geleceklerine baktılar!
ASKON ESKİŞEHİR KONGRESİ DERS VERİCİ HARİKA BİR TABLO GİBİYDİ


O günlerde ASKON Eskişehir Şube Başkanı Ali Semih Ünlü'nün sözleri dışarıdan ne kadar ciddiye alındı bilinmez ancak artık ciddiye alındığından hiçbir şüphemiz yok. Evet, bu kanıya nereden nasıl vardığımızı merak edeceksiniz. Az daha sabrederseniz emin olun biz de tam o konu ile ilgili görüşümüzü sizle paylaşacağız.
14 Eylül 2024 Cumartesi günü ASKON Eskişehir'in 2. Olağan Genel Kurulu vardı. Toplantı tam bir gövde gösterisine dönüştü. Sadece siyasilerin ilgi göstermesini kastetmiyoruz, esas itibariyle iş dünyasının ilgisi çok yüksekti. Verilen fotoğrafta henüz iki yılını doldurmamış bir derneğin bu kadar kısa sürede, yaşanan büyük bir sıkıntıya rağmen nasıl dimdik ayakta kaldığını ve güçlendiğini gösteriyordu. Salondaki düzenden tutun, konuşmalara ve verilen fotoğrafa kadar oldukça dikkat çekici bir tertip, düzen ve motivasyon vardı. Sadece 4 ay kadar önce dernek tarafından yapılan açıklamanın ne kadar haklı olduğunu gözler önüne seren ders verici bir hava vardı.
SEMİH ÜNLÜ LİDERLİĞİNİ GÖSTERDİ, YÖNETİMİNE NE KADAR DEĞER VERDİĞİNİ DE!


İyi de ASKON Eskişehir bu havayı nasıl yakalamıştı? 4 ay kadar önce yaşanan sıkıntıya rağmen bu motivasyon nasıl elde edilmişti?
Burada Ali Semih Ünlü'nün özellikle iki yönünü takdir etmeden geçemeyeceğiz.
Birincisi; Mayıs ayının ortalarında yaşanan sıkıntıyı en az hasarla, hatta kazançla atlatma becerisini göstermesi. Liderlik, yöneticilik kriz zamanlarında belli olur dedikleri doğruymuş. Ünlü gerçekten özgüvenini ve yöneticiliğini çok iyi konuşturdu. Yukarıda tanımladığımız çerçeve içinde kalarak gerçek anlamda oluşabilecek sıkıntıların önüne geçti ve dezavantajı avantaja çevirmeyi bildi. Aradan geçen süreç içinde kriz yönetme becerisine Eskişehir kamuoyunu hayran bıraktı.
İkincisi ise; Yöneticilikte en önemli hususun başkalarının aklına, fikrine de önem vermek olduğunu, ortak akılla hareket etmenin her zaman kazandırdığını bizlere göstermesi oldu. Nasıl gösterdiğini sormaya gerek yok. ASKON Eskişehir'in 2. Olağan Kongresi, gelişen süreçlerde kimin ne kadar başarılı olduğunu hepimize bir güzel gösterdi; Ünlü ve ekibi ortak akılla, birlik ve beraberlikle dertlerin kedere dönüşmesinin önüne geçti, yeni sevinçlerin ve güç birliklerinin yolunu açan bir motivasyonla hareket ederek bugünlere gelen ve giderek güçlenen bir başka sürecin yoluna açtı. Başkan ve yönetim kurulunun uyumlu çalışması bugünlere gelen yolu aydınlattı!
ASKON YÖNETİMİ SİYASET, EKONOMİ VE TİCARET DÜNYASININ PARLAYAN İSİMLERİNİ BARINDIRIYOR


2. Olağan Kongrede bir başka husus daha dikkat çekti. Hani dedik ya adeta gövde gösterisine dönüştü diye. Eskişehir 2. Olağan Kongresinde oluşturulan yeni yönetim listesi gerçekten çok dikkat çekti, hatta ASKON Eskişehir gibi henüz 1,5 yıldır faaliyette olan bir iş adamları derneği için adeta gurur listesi olduğu söylenebilecek bir isimler geçidine dönüştü!
Örneğin listede erken yaşlarına rağmen siyasette nam yapmış, ses getirmiş isimler çokça var. Örnek vermek gerekirse:

Ali Semih Ünlü- AK Parti Tepebaşı Meclis Üyesi- Ünlü İnşaat

Metin Bilgesoy- AK Parti Eskişehir İl Başkan Yardımcısı- Ataçağ Koleji

Mehmed Zahid Bayrak: AK Parti Odunpazarı Başkan Yardımcısı – Bam Mimarlık

Mehmet Bilen: Eskişehir Genç MÜSİAD eski Başkanı, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi- Bilen Mühendislik
Musab Tayyip Altınkaynak: Tepebaşı Belediye Meclis Üyesi- AK Parti Eskişehir Gençlik Kolları eski Başkanı
Muhammed Ali Kaya: AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı- Boraks Yapı
Avukat Fatih Özata: AK Parti Eskişehir Gençlik Kolları eski Başkanı
Emin Sapmaz AK Parti Tepebaşı Yönetim Kurulu Üyesi - Çakmakçı Ticaret

Evet siyasette belli bir aşamaya, seviyeye gelmiş isimler. Ancak ASKON'un sanayici üyeleri de çokça var. Örnek vermek gerekirse:
Muhsin Cihan- Atlas Tarım 
Samet Duran- Bordes 
Emrah Bahçıvan- Zafer Boru
Metin Akkoş- Akelsa Enerji 
Halil Çetintürk- Yıldız Grup 
Sırrı Süleyman Tekin- Duru Kapak
ASKON'un yeni yönetiminde öteden beri çalışmalarına hayran kaldığımız İHH Eskişehir Başkanı-Cezeri Nakliyat sahibi Mehmet Şirin Aslan, Çiftçi Tv Medya Başkanı Tarık Çanak, şehrin sevilen avukatlarından, işini gerçekten büyük bir ciddiyet ve özveriyle yapan Kazım Sertkaya, Eskişehir'in sosyal medyasında ve dijital dünyasında kendine önemli bir yer açmayı başarmış, sosyal medyada her fikrini en güzel üslupla söylemeyi becerebilen Cumhur Mustafa Calban gibi dikkat çekici başka isimler de var.
ASKON'un yönetim listesine adeta yok yok. Tüm bunların yanı sıra şehrin önde gelen ticaret erbabı da giderek daha korunaklı ve güçlü bir hale gelen bu çatı altında hizmet vermeye başladı. Saymak gerekirse;
Bilal Okur - Taşkonak Perde
Ramazan Öz - Halıcı Farık
Ahmet Alsat - ESMAR
Feridun Atıcı - Avcı Hafriyat
Emrah Şimşek - Ey Proje
Mücahit Ünal - Mutfakçı
Mustafa Cihan Bozat - Oksit
Sadi Dönmez - Tusa İnşaat
Fatih Indır - Armağan Elektrik
Hakan Yücetürk - HM Mobilya
Mustafa Çalık - Çalık Otomotiv
Mustafa Demirkul - Simirna Organizasyon
Turgay Karataş - A Tek Gayrimenkul
Cengiz Aslan - Cengiz Aslan İnşaat
İzzet Ünal - Tam Garage
ESKİŞEHİR ŞUBESİ GEÇ AÇILDI, ERKEN YOL ALDI!
1998 yılında kurulan ASKON'un Eskişehir Şubesi yaklaşık 1,5 yıl önce açıldı. Evet Eskişehir Şubesinin açılmasında belki geç kalındı ancak mesafe hızlı alındı. Eskişehir'e yakışır bir iş adamları derneğine daha ulaşıldı. Her geçen gün bayrağın biraz daha yukarılara taşındığını görmek tüm ASKON üyelerini gururlandırıyor olsa gerek.
Güzel niyetler ve ortak akılla yönetilen ASKON Eskişehir yoluna daha da güçlenerek devam ediyor. Ali Semih Ünlü yöneticilik becerisini ve ekip çalışmasındaki iştahını gösterdi. Kararlılıkla hedeflere doğru yürüdüler ve bugüne kadar beklenilenden çok daha iyisini ortaya koydular.
Kendilerini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz!



Bu yazı 449 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
HAVA DURUMU

Web sitemize nasıl ulaştınız?


NAMAZ VAKİTLERİ
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI