Bugun...



Kütahyalı lise öğrencisi, sıfırdan tasarladığı dron ile dünya şampiyonu oldu

Kazakistan’da düzenlenen yarışmada, sıfırdan tasarladığı dron ile birincilik elde eden Kütahyalı 10. Sınıf öğrencisi Doruk Cengiz, yarışma ve gösteri deneyimlerini paylaştı.

facebook-paylas
Tarih: 24-10-2025 10:40

Kütahyalı lise öğrencisi, sıfırdan tasarladığı dron ile dünya şampiyonu oldu

Kütahya Fen Lisesi 10. Sınıf öğrencisi Doruk Cengiz, "Bugün Dumlupınar Kapalı Spor Salonu’nda çok güzel bir yarışma düzenlendi. Yarışmayı izlemek gerçekten heyecan vericiydi. Gösteri de oldukça etkileyiciydi. Benim katıldığım yarışmalarda bunun çok daha fazlası oluyor çünkü birçok dron aynı anda yüksek hızlara ulaştığında heyecan bambaşka bir boyuta taşınıyor" dedi.

Gösteri sırasında izleyicileri etkilediğini vurgulayan Cengiz, gelecek hedeflerini de şöyle açıkladı:

"Her yarışta birinci olmak ve ülkem için katma değer sağlamak istiyorum. Bu alana daha fazla kişi ilgi gösterirse, Türkiye havacılık alanında önemli başarılara imza atabilir. Ülkemiz bu konuda başarılı, ancak daha çok ilerlememiz gerekiyor."

Doruk Cengiz, gösteri sırasında kendisine sorulan soruların ve izleyicilerin drona duyduğu merakın kendisini çok mutlu ettiğini belirterek, "Ne kadar çok kişi merak duyarsa, bizim için o kadar iyi olur" diye konuştu.

Doruk Cengiz, 4-10 Ekim tarihlerinde Kazakistan’da düzenlenen ve 70 yarışmacının katıldığı organizasyonda, sıfırdan yaptığı dron ile dünya birincisi olmuştu.




Kaynak: İHA




Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI