Arama

Kartal Vakfı ile THK İnönü’de buluştu: Gündemde Havacılık Festivali var

Kartal Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Cemil Onur Sürmeli ile Türk Hava Kurumu Eskişehir Şube Başkanı Gökhan Çalışkan, THK İnönü Havacılık Eğitim Merkezi’nde bir araya geldi. Görüşmede havacılık alanında geliştirilebilecek ortak çalışmaların yanı sıra 26 Eylül’de İnönü’de düzenlenmesi planlanan Havacılık Festivali ele alındı.

14/09/2026 13:36 | Son Güncelleme : 14/09/2026 14:40 | Okunma Sayısı : 15 | Enes Atkan


Kartal Vakfı ile THK İnönü’de buluştu: Gündemde Havacılık Festivali var

Kartal Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Cemil Onur Sürmeli, Türk Hava Kurumu Eskişehir Şube Başkanı Gökhan Çalışkan ile birlikte Türk Hava Kurumu İnönü Havacılık Eğitim Merkezi’ni ziyaret etti.

Gerçekleştirilen görüşmede Türk Hava Kurumu’nun faaliyetleri, İnönü Havacılık Eğitim Merkezi’nde yürütülen çalışmalar ve havacılığın daha geniş kitlelere ulaştırılması amacıyla hayata geçirilebilecek projeler değerlendirildi.

WhatsApp Image 2026-09-14 at 13.21.30111-i6aa7ce7a96ca4.jpg

26 Eylül’deki festival değerlendirildi

Görüşmenin önemli gündem maddelerinden biri, 26 Eylül’de İnönü’de gerçekleştirilmesi planlanan Havacılık Festivali oldu. Organizasyonun Eskişehir ve İnönü’nün havacılık potansiyelinin tanıtılmasının yanı sıra vatandaşları ve özellikle gençleri havacılıkla buluşturması hedefleniyor.

Sürmeli ve Çalışkan, gençlerin havacılığa ilgisini artırabilecek çalışmalar üzerine görüş alışverişinde bulundu. Havacılığın spor ve eğitimin yanı sıra gençlerin teknik ve sosyal gelişimlerine katkı sağlayabilecek bir alan olduğunu belirten iki isim, bu doğrultuda gerçekleştirilebilecek projeleri değerlendirdi.

Ortak çalışmalar gündeme geldi

Görüşmede Kartal Vakfı ile Türk Hava Kurumu arasında havacılık alanında geliştirilebilecek iş birlikleri ve ortak projeler de ele alındı.

THK Eskişehir Şube Başkanı Gökhan Çalışkan, İnönü’nün havacılık mirasının daha geniş kitlelere tanıtılması ve bölgenin havacılık faaliyetlerinde daha etkin bir merkez haline gelmesi amacıyla çalışmaların sürdürüleceğini belirtti.

 

Ziyaret, havacılığın geliştirilmesi ve daha geniş kitlelere sevdirilmesi amacıyla yapılabilecek çalışmaların değerlendirilmesinin ardından sona erdi.

WhatsApp Image 2026-09-14 at 13.21.31-i6aa7ce79408db.jpg

Etiketler : Eskişehir İnönü Türk Hava Kurumu Kartal Vakfı Havacılık Festivali havacılık
Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

Bunlar da ilginizi çekebilir

Uluslararası Erasmus+ toplantısı Eskişehir'de yapıldı

Uluslararası Erasmus+ toplantısı Eskişehir'de yapıldı

Erasmus+ kapsamında yürütülen "Eğitim Perspektifinden Yetişkin Romanların İhtiyaçlarının Anlaşılması" projesinin ikinci ulusötesi toplantısı Eskişehir'de gerçekleştirildi.

1 ay önce
Porsuk Çayı'ndaki çöp kirliliği tepki çekti

Porsuk Çayı'ndaki çöp kirliliği tepki çekti

Eskişehir'in simgelerinden Porsuk Çayı'nın Sümer Mahallesi'nden geçen bölümünde su yüzeyinde biriken plastik şişe, ambalaj ve karton bardaklar çevre kirliliğine neden oldu.

1 ay önce
Kaldırımı otomobille kapattı, yayalar yola inmek zorunda kaldı

Kaldırımı otomobille kapattı, yayalar yola inmek zorunda kaldı

Eskişehir kent merkezinde kaldırıma park edilen bir otomobil, yayaların geçişini engelledi. Vatandaşlar, özellikle engelli bireyler, yaşlılar ve bebek arabası kullanan aileler için tehlike oluşturan görüntüye tepki gösterdi.

1 ay önce
Yorumlar