Arama

Eskişehirspor maçında tribüne verilen zararın boyutu ortaya çıktı

Eskişehirspor’un Balıkesirspor’u 7-1 mağlup ettiği karşılaşmanın ardından deplasman tribününde oluşan hasarın onarımına başlandı. Son maçtaki zararın yaklaşık 100 bin TL, tribünde oluşan toplam hasarın ise yaklaşık 200 bin TL olduğu tahmin edilirken, kırılan kalorifer boruları nedeniyle bazı alanları su bastığı belirtildi.

02/10/2026 10:45 | Son Güncelleme : 02/10/2026 12:27 | Okunma Sayısı : 26 | Enes Atkan


Eskişehirspor maçında tribüne verilen zararın boyutu ortaya çıktı

Geçtiğimiz pazar günü Prof. Dr. Fethi Heper Stadyumu’nda oynanan Eskişehirspor-Balıkesirspor karşılaşmasının ardından deplasman tribününde oluşan hasarın giderilmesi için çalışmalar başladı.

Eskişehirspor’un 7-1 kazandığı maç sonrasında misafir taraftarların bulunduğu bölümde korkulukların, camların ve sabunlukların kırıldığı, çevreye çöplerin atıldığı görüldü. Tuvaletlerdeki ara bölmeler, pisuvarlar ve kalorifer peteklerinde de hasar meydana geldi.

Kalorifer sistemindeki boruların kırılması nedeniyle suyun tribündeki bazı alanlara yayıldığı belirtildi. Son karşılaşmanın ardından meydana gelen hasarın yaklaşık 100 bin TL, toplam hasarın ise yaklaşık 200 bin TL olduğu tahmin ediliyor.

AW800966_06-i6abf612674a80.jpg

“Kalorifer suyu simsiyah bir şekilde burayı basmış”

Stadyumda tamir çalışmalarını gerçekleştiren Adem Opus, daha önceki karşılaşmalarda da benzer hasarların meydana geldiğini söyledi.

Opus, “Burası devletin malı olduğu için bizler de korumak zorundayız. Kırılanları ben kendim tamir ediyorum. Bir nevi milli servettir bu. Burada radyatör peteğimize komple zarar verip suların boşalmasına ve kalorifer sisteminin çalışmamasına neden oluyorlar. Buradaki ara bölmelerin ve pisuvarların hepsine zarar vererek burasını bir nevi kullanıma kapatmış oluyorlar. Kalorifer sisteminin borularını kırdıkları için kalorifer suyu simsiyah bir şekilde burayı basmış durumda” dedi.

AW800966_03-i6abf6128824d7.jpg

“Tamirat maliyeti en az 100 bin lira”

Kırılan bölümlerin yeniden onarılacağını belirten Opus, “Daha önceki maçlarda da aynı şekilde kırılmıştı, yine tekrardan yeniliyoruz ama yine de zarar veriliyor. Tamirat maliyeti şu anda en az 100 bin lira diyelim. Buraya pisuvarlar ve ara bölmeler alınacak, fayansçı gelip bunların tamirini yapacak. Ayrıyeten peteğin tamiri ve kırılan parçaların yerine yenilerinin alınması lazım” ifadelerini kullandı.

“Burası milli bir servettir”

Stadyumun korunması gerektiğini vurgulayan Opus, “Sonuçta burası devletimizin, milli bir servettir. Kimsenin zarar vermemesini isterim. Daha önce kırıldığında da aynı şekilde tutanaklar tutulup ilgili karşı kulüplere yansıtıldı” diye konuştu.

Olayın ardından hazırlanan tutanakların ilgili kulüplere iletildiği ve masrafların yasal süreç kapsamında karşı kulüplerden tahsil edileceği öğrenildi.

AW800966_02-i6abf6127d7585.jpg

Etiketler : Eskişehirspor Balıkesirspor Prof. Dr. Fethi Heper Stadyumu deplasman tribünü tribün hasarı Adem Opus
Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

Bunlar da ilginizi çekebilir

Uluslararası Erasmus+ toplantısı Eskişehir'de yapıldı

Uluslararası Erasmus+ toplantısı Eskişehir'de yapıldı

Erasmus+ kapsamında yürütülen "Eğitim Perspektifinden Yetişkin Romanların İhtiyaçlarının Anlaşılması" projesinin ikinci ulusötesi toplantısı Eskişehir'de gerçekleştirildi.

1 ay önce
Porsuk Çayı'ndaki çöp kirliliği tepki çekti

Porsuk Çayı'ndaki çöp kirliliği tepki çekti

Eskişehir'in simgelerinden Porsuk Çayı'nın Sümer Mahallesi'nden geçen bölümünde su yüzeyinde biriken plastik şişe, ambalaj ve karton bardaklar çevre kirliliğine neden oldu.

1 ay önce
Kaldırımı otomobille kapattı, yayalar yola inmek zorunda kaldı

Kaldırımı otomobille kapattı, yayalar yola inmek zorunda kaldı

Eskişehir kent merkezinde kaldırıma park edilen bir otomobil, yayaların geçişini engelledi. Vatandaşlar, özellikle engelli bireyler, yaşlılar ve bebek arabası kullanan aileler için tehlike oluşturan görüntüye tepki gösterdi.

1 ay önce
Yorumlar