Arama

Eskişehir'de uzun yıllar havacı yetiştiren Prof. Dr. Korhan Oyman hayatını kaybetti

Anadolu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksek Okulunda akademisyenlik yapan Prof. Dr. Korhan Oyman hayatını kaybetti. Oyman'ın naaşı Türkiye'ye getirilecek.

19/08/2026 16:17 | Son Güncelleme : 04/10/2026 02:13 | Okunma Sayısı : 336 | Esra Yavuz


Eskişehir'de uzun yıllar havacı yetiştiren Prof. Dr. Korhan Oyman hayatını kaybetti

Eskişehir'de havacılık eğitiminin geliştiği yıllarda Anadolu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksek Okulunda akademisyen olarak görev yapan Prof. Dr. Korhan Oyman hayatını kaybetti. Türkiye'deki akademik çalışmalarının ardından kariyerini ABD'de sürdüren Prof. Dr. Korhan Oyman, Florida Institute of Technology College of Aeronautics'te uzun yıllar görev yaptı. Türkiye ve ABD'de çok sayıda havacının yetişmesine katkı sağlayan Prof. Dr. Korhan Oyman'ın naaşının önümüzdeki günlerde Türkiye'ye getirileceği belirtildi.

Türk Hava Yollarında uzun yıllar görev yapan Emekli Kaptan Pilot Zeki Oyman'ın oğlu olan Prof. Dr. Korhan Oyman'ın havacılıkla tanışması 1982 yılına dayanıyor. Eğitim hayatını farklı alanlarda sürdüren Prof. Dr. Korhan Oyman, daha sonraki yıllarda mesleki çalışmalarını tamamen havacılık üzerine yoğunlaştırdı.

Prof. Dr. Korhan Oyman, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Maliyesi Bölümünden 1990 yılında mezun oldu. Üniversite eğitiminin ardından havacılık alanındaki çalışmalarına devam eden Prof. Dr. Korhan Oyman, ABD'ye giderek yüksek lisans eğitimi aldı.

Prof. Dr. Korhan Oyman, 1993 yılında University of Central Missouri'de Havacılık Emniyeti alanındaki yüksek lisansını tamamladı. ABD'deki eğitiminin ardından Türkiye'ye dönen Prof. Dr. Korhan Oyman'ın akademik kariyerindeki önemli duraklardan biri Eskişehir oldu.

Eskişehir'de akademisyenlik yaptı

Prof. Dr. Korhan Oyman, Türkiye'ye döndükten sonra Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen tarafından kurulan ve o dönem Anadolu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksek Okulu adıyla faaliyet gösteren okulda akademisyen olarak görev yapmaya başladı.

Prof. Dr. Korhan Oyman'ın Eskişehir'deki akademik çalışmaları yalnızca ders vermekle sınırlı kalmadı. Akademik eğitimine Anadolu Üniversitesinde devam eden Prof. Dr. Korhan Oyman, doktora çalışmalarını da havacılık alanında gerçekleştirdi.

Prof. Dr. Korhan Oyman, 1998 yılında Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Sivil Havacılık Yönetimi alanında doktora derecesini aldı. Böylece hem akademisyen olarak görev yaptığı hem de doktora eğitimini tamamladığı Eskişehir, Prof. Dr. Korhan Oyman'ın havacılık alanındaki kariyerinde önemli bir yere sahip oldu.

Prof. Dr. Korhan Oyman, Anadolu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksek Okulunda bulunduğu dönemde havacılık eğitimi alan öğrencilerin yetişmesine katkıda bulundu. Daha sonraki yıllarda ABD'de devam eden akademik kariyerinde de havacılık eğitimi üzerine çalışmayı sürdürdü.

Akademisyenliğe ara vererek Sabiha Gökçen'de görev aldı

Prof. Dr. Korhan Oyman, 1999 yılında akademik çalışmalarına bir süre ara verdi. Bu dönemde yeni açılan Sabiha Gökçen Havalimanında görev almaya başladı.

Prof. Dr. Korhan Oyman, Sabiha Gökçen Havalimanının işletme müdürlüğü görevini yaklaşık iki yıl sürdürdü. Havalimanının faaliyete geçtiği ilk dönemde görev yapan Prof. Dr. Korhan Oyman, 2001 yılında buradaki görevinden ayrıldı.

Havalimanı işletmeciliğindeki görevinin ardından yeniden akademik hayata dönen Prof. Dr. Korhan Oyman, kariyerinin bundan sonraki bölümünü ABD'de sürdürdü.

ABD'de uzun yıllar havacılık eğitimi verdi

Prof. Dr. Korhan Oyman, ABD'deki akademik kariyerine Florida Institute of Technology bünyesindeki College of Aeronautics'te devam etti. Uzun yıllar burada akademisyen olarak görev yapan Prof. Dr. Korhan Oyman, farklı alanlarda havacılık dersleri verdi.

Prof. Dr. Korhan Oyman'ın ders verdiği alanlar arasında havacılık yönetimi, havalimanı işletmeciliği ve hava taksi işletmeciliği de yer aldı. Prof. Dr. Korhan Oyman, akademik çalışmaları boyunca Türkiye'de ve ABD'de çok sayıda öğrencinin havacılık alanında eğitim almasına katkı sundu.

Akademisyenlik çalışmalarının yanında havacılık alanındaki bilgi ve değerlendirmelerini yazılarıyla da paylaşan Prof. Dr. Korhan Oyman, AirportHaber'de köşe yazıları kaleme aldı.

Florida Tech'te dekanlık görevini üstlendi

Prof. Dr. Korhan Oyman'ın Florida Institute of Technology'deki akademik kariyeri ilerleyen yıllarda yönetim görevleriyle devam etti.

Prof. Dr. Korhan Oyman, Florida Tech College of Aeronautics'te önce dekan yardımcılığı görevini üstlendi. Daha sonra aynı fakültenin dekanı olarak görev yaptı.

Eskişehir'deki Anadolu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksek Okulunda başlayan akademik çalışmalarını ABD'de sürdüren Prof. Dr. Korhan Oyman, havacılık eğitiminin farklı alanlarında uzun yıllar görev aldı.

Prof. Dr. Korhan Oyman'ın hayatını kaybetmesi Türkiye ve ABD'deki havacılık çevrelerinde üzüntüyle karşılandı. Anadolu Üniversitesindeki akademisyenlik dönemi ve Eskişehir'de tamamladığı Sivil Havacılık Yönetimi doktorasının ardından Prof. Dr. Korhan Oyman'ın meslek hayatı havalimanı işletmeciliğinden ABD'deki akademik yöneticiliğe kadar uzandı.

Evli ve bir çocuk babası olan Prof. Dr. Korhan Oyman'ın naaşının önümüzdeki günlerde Türkiye'ye getirileceği bildirildi.

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

Bunlar da ilginizi çekebilir

Emir Kır Tarih Verdi! Ayşe Ünlüce ile Kritik Görüşme

Emir Kır Tarih Verdi! Ayşe Ünlüce ile Kritik Görüşme

Belçika'nın Saint-Josse-ten-Noode Belediye Başkanı Emir Kır, bu hafta Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce ile bir araya geleceklerini belirterek, kardeş şehir ilişkilerini yeni projelerle güçlendirmeyi hedeflediklerini söyledi.

2 ay önce
3 kişinin öldüğü caddede kasis ihlali sürüyor

3 kişinin öldüğü caddede kasis ihlali sürüyor

Eskişehir'de 5 Ocak 2026'da 3 kişinin hayatını kaybettiği kazanın yaşandığı 75. Yıl Mahallesi'ndeki caddede, bir servis aracının kasisten geçmemek için tramvay yolunu kullanması kameraya yansıdı.

2 ay önce
Belçikalı Başkan Yardımcısı Ilunga: "Emirdağlılar kökenleriyle gurur duyuyor"

Belçikalı Başkan Yardımcısı Ilunga: "Emirdağlılar kökenleriyle gurur duyuyor"

Belçika'nın Saint-Josse-ten-Noode Belediye Başkan Yardımcısı Dorah Ilunga, 2020 yılından bu yana düzenli olarak Emirdağ ve Eskişehir'i ziyaret ettiğini belirterek, Belçika'da yaşayan Emirdağlıları daha iyi tanıyabilmek için geldiklerini ve iki ülke arasındaki ilişkileri güçlendirmeyi hedeflediklerini söyledi.

2 ay önce
Yorumlar