Eskişehir’de sıcaklık düşüyor: Öğle saatleri için kuvvetli yağış beklentisi
Eskişehir’de sıcaklıkların 1 ila 3 derece düşmesi bekleniyor. Kentin güneybatısında öğle saatlerinde yerel kuvvetli sağanak tahmin ediliyor.
16/09/2026 10:37 | Son Güncelleme : 16/09/2026 11:55 | Okunma Sayısı : 20 | Esra Yavuz
Eskişehir’de hava sıcaklıklarının düşmesi ve kent genelinde aralıklı sağanak ile gök gürültülü sağanak yağış görülmesi bekleniyor. Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğünden alınan verilere göre, özellikle Eskişehir’in güneybatı kesimlerinde öğle saatlerinde yağışların yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.
Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğünün değerlendirmelerine göre, bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu olması bekleniyor. Gün içerisinde farklı noktalarda aralıklarla sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın etkili olacağı öngörülüyor.
Yağışların Eskişehir genelinde görülmesi beklenirken, öğle saatlerinde kentin güneybatı kesimlerinde daha etkili olacağı tahmin ediliyor. Bu bölgelerde yağışların yerel olarak kuvvetli şekilde görülebileceği değerlendiriliyor.
Yağışlı havayla birlikte sıcaklıklarda da düşüş yaşanması bekleniyor. Hava sıcaklığının kent genelinde 1 ila 3 derece azalacağı tahmin edilirken, ilçeler arasında sıcaklık değerlerinin değişiklik göstereceği belirtildi.
Eskişehir’de günün en yüksek hava sıcaklığının 28 dereceyle Günyüzü ilçesinde ölçülmesi bekleniyor. Günyüzü’nü 26 dereceyle Sivrihisar ve Beylikova ilçelerinin takip edeceği tahmin ediliyor.
Rüzgarın ise gün içerisinde kuzeyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği öngörülüyor. Kentte yağış beklentisi bulunmasına rağmen Meteoroloji tarafından yayımlanmış güncel bir meteorolojik uyarının bulunmadığı bildirildi.
Parçalı ve çok bulutlu havanın hakim olacağı Eskişehir’de gün içerisinde aralıklarla görülecek sağanakların ardından hava sıcaklığındaki 1 ila 3 derecelik düşüşün hissedilmesi bekleniyor.

Bunlar da ilginizi çekebilir
Uluslararası Erasmus+ toplantısı Eskişehir'de yapıldı
Erasmus+ kapsamında yürütülen "Eğitim Perspektifinden Yetişkin Romanların İhtiyaçlarının Anlaşılması" projesinin ikinci ulusötesi toplantısı Eskişehir'de gerçekleştirildi.
1 ay öncePorsuk Çayı'ndaki çöp kirliliği tepki çekti
Eskişehir'in simgelerinden Porsuk Çayı'nın Sümer Mahallesi'nden geçen bölümünde su yüzeyinde biriken plastik şişe, ambalaj ve karton bardaklar çevre kirliliğine neden oldu.
1 ay önceKaldırımı otomobille kapattı, yayalar yola inmek zorunda kaldı
Eskişehir kent merkezinde kaldırıma park edilen bir otomobil, yayaların geçişini engelledi. Vatandaşlar, özellikle engelli bireyler, yaşlılar ve bebek arabası kullanan aileler için tehlike oluşturan görüntüye tepki gösterdi.
1 ay önce