Eskişehir'de Azerbaycan'ın bağımsızlığının 35. yılı kutlandı: Kardeşlik mesajları verildi
Eskişehir'de Azerbaycan Cumhuriyeti'nin yeniden bağımsızlığını kazanmasının 35. yıl dönümü dolayısıyla kutlama programı ve gala yemeği düzenlendi. Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği tarafından gerçekleştirilen organizasyonda, Azerbaycan'ın bağımsızlık mücadelesi ve Türkiye-Azerbaycan kardeşliğinin önemi vurgulandı.
19/10/2026 16:24 | Son Güncelleme : 19/10/2026 17:23 | Okunma Sayısı : 24 | Enes Atkan
Eskişehir'de Azerbaycan Cumhuriyeti'nin yeniden bağımsızlığını kazanmasının 35. yıl dönümü, düzenlenen kutlama programı ve gala yemeğiyle kutlandı. Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği tarafından organize edilen etkinlikte, Azerbaycan'ın bağımsızlık mücadelesi, millî ve kültürel değerleri ile Türkiye-Azerbaycan ilişkileri ele alındı.
Azerbaycan'ın bağımsızlık mücadelesi anlatıldı
Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği tarafından “Yeniden Bağımsızlığının 35. Yılında Azerbaycan Cumhuriyeti” başlığıyla düzenlenen programa protokol üyeleri, akademisyenler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.
Programın açılışında Azerbaycan'ın yeniden bağımsızlığını kazanmasının tarihî önemine dikkat çekilirken, bağımsızlık mücadelesinin gelecek nesillere aktarılmasının gerekliliği vurgulandı.
Sirac Yaguboğlu'ndan bağımsızlık vurgusu
Programda konuşan Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği Başkan Yardımcısı Sirac Yaguboğlu, Azerbaycan'ın yeniden bağımsızlığını kazanmasının tarihî önemine değindi.
Yaguboğlu, bağımsızlığın yalnızca geçmişte kazanılmış bir değer olmadığını, gelecek nesillere aktarılması ve korunması gereken önemli bir miras olduğunu vurguladı.
Prof. Dr. Burhan Sayılır'a plaket takdim edildi
Etkinlikte, Anadolu Üniversitesi ev sahipliğinde iki gün boyunca gerçekleştirilen Uluslararası Azerbaycan Kongresi'nin paydaşlarından Haydar Aliyev Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Burhan Sayılır da katılımcılara hitap etti.
Konuşmasının ardından Prof. Dr. Sayılır'a, kongrenin düzenlenmesine sağladığı katkılar ve kurumlar arası iş birliği dolayısıyla plaket takdim edildi.
Türkiye-Azerbaycan kardeşliğine dikkat çekildi
Programın kapanış konuşmasını Eskişehir Azerbaycanlılar Derneği Başkanı Uzm. Ecz. Cavid Aydın gerçekleştirdi.
Aydın, Azerbaycan'ın bağımsızlığının korunmasının, millî ve kültürel değerlerinin yaşatılmasının ve Türkiye ile Azerbaycan arasındaki kardeşlik bağlarının güçlendirilmesinin önemine dikkat çekti.
Organizasyona katılan davetlilere, destek veren kurumlara ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine teşekkür eden Aydın'ın konuşmasının ardından program sona erdi.
Bunlar da ilginizi çekebilir
Uluslararası Erasmus+ toplantısı Eskişehir'de yapıldı
Erasmus+ kapsamında yürütülen "Eğitim Perspektifinden Yetişkin Romanların İhtiyaçlarının Anlaşılması" projesinin ikinci ulusötesi toplantısı Eskişehir'de gerçekleştirildi.
2 ay öncePorsuk Çayı'ndaki çöp kirliliği tepki çekti
Eskişehir'in simgelerinden Porsuk Çayı'nın Sümer Mahallesi'nden geçen bölümünde su yüzeyinde biriken plastik şişe, ambalaj ve karton bardaklar çevre kirliliğine neden oldu.
2 ay önceKaldırımı otomobille kapattı, yayalar yola inmek zorunda kaldı
Eskişehir kent merkezinde kaldırıma park edilen bir otomobil, yayaların geçişini engelledi. Vatandaşlar, özellikle engelli bireyler, yaşlılar ve bebek arabası kullanan aileler için tehlike oluşturan görüntüye tepki gösterdi.
2 ay önce