Eskişehir Haber

Eskişehir'de 5 bin 771 öğrenci başvurdu: Kura sonuçları belli oldu

Eskişehir'de Anadolu Üniversitesi ile İŞKUR iş birliğinde yürütülen İŞKUR Gençlik Programı'nın kura çekilişi gerçekleştirildi. Programa başvuran 5 bin 771 öğrenci arasından bin 189'u asil, 120'si yedek olarak belirlendi. Seçilen öğrenciler 16 Kasım 2026 tarihinde görevlerine başlayacak.

Kura çekilişi noter huzurunda gerçekleştirildi

Anadolu Üniversitesi Öğrenci Merkezi Nasreddin Hoca Salonu'nda düzenlenen kura çekilişi, Eskişehir 4. Noteri Mete Özesen tarafından gerçekleştirildi.

Törene Anadolu Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Sağlık, Kültür ve Spor (SKS) Daire Başkanı Abdurrahman Şafak, İŞKUR yöneticileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

5 bin 771 başvurudan bin 189 asil öğrenci belirlendi

Anadolu Üniversitesi ile Eskişehir İŞKUR iş birliğinde yürütülen programa bu yıl toplam 5 bin 771 öğrenci başvuruda bulundu.

Noter huzurunda yapılan kura sonucunda bin 189 öğrenci asil, 120 öğrenci ise yedek listede yer aldı.

Programa seçilen öğrencilerin 16 Kasım 2026 tarihinde üniversite bünyesindeki görevlerine başlayacağı açıklandı.

Öğrenciler akademik alanlarına göre görevlendirilecek

Anadolu Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Abdurrahman Şafak, programın öğrencilerin iş gücü piyasasına uyum sağlamasını ve sorumluluk bilinci kazanmasını amaçladığını belirtti.

Şafak, öğrencilerin üniversite içerisindeki birimlere yerleştirilmesinde öğrenim gördükleri bölümlerin ve akademik ilgi alanlarının dikkate alınacağını ifade etti.

“Önceliğimiz akademik ve nitelikli idari alanlara katkı sunulması”

Programın uygulama esaslarına ilişkin açıklamalarda bulunan Şafak, şu ifadeleri kullandı:

“Üniversitemiz genelindeki kontenjanlar doğrultusunda yerleştirmeler; öğrencilerimizin öğrenim gördükleri anabilim dalları, bölümleri ve akademik ilgi alanları gözetilerek kampüs içi birimler nezdinde planlanmaktadır.”

Şafak, kampüs içerisinde görevlendirilecek öğrencilerin özellikle akademik ve nitelikli idari alanlarda üniversitenin işleyişine katkı sunmasının öncelikleri arasında olduğunu vurguladı.