Arama

Eskişehir'de 2027 yılı katı atık tarifesi meclis gündeminde

Odunpazarı Belediye Meclisinin 5 Kasım tarihli toplantısında, 2027 yılında uygulanacak evsel katı atık tarifesi ve belediye şirketinin sermaye artırımı görüşülecek. Dokuz gündem maddesinin yer aldığı toplantıda imar düzenlemeleri, araç devri ve Türk Kızılay ile yapılacak protokol de ele alınacak.

05/11/2026 16:59 | Son Güncelleme : 05/11/2026 17:47 | Okunma Sayısı : 30 | Enes Atkan


Eskişehir'de 2027 yılı katı atık tarifesi meclis gündeminde

Eskişehir Odunpazarı Belediye Meclisi, kasım ayı olağan toplantılarının ikinci birleşiminde 9 gündem maddesini görüşecek. Toplantının öne çıkan başlıkları arasında 2027 yılı evsel katı atık tarifesi, belediye şirketinin sermaye artırımı ve çeşitli imar düzenlemeleri yer alıyor.

Katı atık tarifesi ve sermaye artırımı görüşülecek

Odunpazarı Belediye Meclisinin 5 Kasım tarihli toplantısı, saat 17.00'de Odunpazarı Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleştirilecek.

Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan raporlar kapsamında 2027 yılında uygulanacak evsel katı atık tarifesi ile Odunpazarı İnşaat Sağlık Turizm ve Tanıtım Hizmetleri Sanayi ve Ticaret AŞ'nin sermaye artırımı ele alınacak.

Gündem metninde evsel katı atık tarifesine ilişkin ücretler ile şirketin sermaye artırım tutarına yer verilmedi.

Beş gündem maddesi imarla ilgili

Toplantıda görüşülecek 9 gündem maddesinin 5'ini imar konuları oluşturuyor.

İmar Komisyonunun hazırladığı raporlar arasında, imar planı bulunmayan mahallelerde yapılaşma ve arsaların parsellere ayrılması işlemlerinde uygulanacak esasların belirlenmesi bulunuyor.

Ayrıca Akarbaşı Mahallesi'ndeki 13403 ada, Sümer Mahallesi'ndeki çeşitli ada ve parseller ile Etap-7'ye ait 1/1000 ölçekli revizyon uygulama imar planı notlarında değişiklik yapılmasına ilişkin konular da değerlendirilecek.

Mahmudiye Belediyesine araç devri gündemde

Meclis toplantısında Odunpazarı Belediyesine ait bir aracın Mahmudiye Belediyesine bedelsiz olarak devredilmesine ilişkin komisyon raporu da görüşülecek.

Gündemin bir diğer maddesinde ise Türk Kızılay Eskişehir İl Başkanlığı ile protokol imzalanmasına yönelik komisyon raporu ele alınacak.

Etiketler : Eskişehir Odunpazarı Belediyesi Evsel Katı Atık Tarifesi 2027 Katı Atık Ücretleri Belediye Meclisi İmar Düzenlemesi Sermaye Artırımı
Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

Bunlar da ilginizi çekebilir

Uluslararası Erasmus+ toplantısı Eskişehir'de yapıldı

Uluslararası Erasmus+ toplantısı Eskişehir'de yapıldı

Erasmus+ kapsamında yürütülen "Eğitim Perspektifinden Yetişkin Romanların İhtiyaçlarının Anlaşılması" projesinin ikinci ulusötesi toplantısı Eskişehir'de gerçekleştirildi.

3 ay önce
Porsuk Çayı'ndaki çöp kirliliği tepki çekti

Porsuk Çayı'ndaki çöp kirliliği tepki çekti

Eskişehir'in simgelerinden Porsuk Çayı'nın Sümer Mahallesi'nden geçen bölümünde su yüzeyinde biriken plastik şişe, ambalaj ve karton bardaklar çevre kirliliğine neden oldu.

3 ay önce
Kaldırımı otomobille kapattı, yayalar yola inmek zorunda kaldı

Kaldırımı otomobille kapattı, yayalar yola inmek zorunda kaldı

Eskişehir kent merkezinde kaldırıma park edilen bir otomobil, yayaların geçişini engelledi. Vatandaşlar, özellikle engelli bireyler, yaşlılar ve bebek arabası kullanan aileler için tehlike oluşturan görüntüye tepki gösterdi.

3 ay önce
Yorumlar