Arama

Doğalgaz faturalarında kış alarmı: Milyonlarca abone daha fazla ödeyebilir

Doğalgazda nisan ayında başlayan kademeli tarife uygulamasının, kış aylarında artacak tüketimle birlikte milyonlarca hanenin faturalarını yükseltmesi bekleniyor.

06/08/2026 10:07 | Son Güncelleme : 20/09/2026 19:14 | Okunma Sayısı : 172 | Esra Yavuz


Doğalgaz faturalarında kış alarmı: Milyonlarca abone daha fazla ödeyebilir

Doğalgazda nisan ayında yürürlüğe giren kademeli tarife uygulamasının etkisinin, havaların soğumasıyla birlikte daha belirgin hale gelmesi bekleniyor. Isınma amaçlı tüketimin artacağı kasım ve aralık aylarında milyonlarca konut abonesinin daha yüksek faturalarla karşılaşabileceği değerlendiriliyor.

Türkiye genelinde yaklaşık 23 milyon konut abonesi bulunurken, kış döneminde tüketimin artmasıyla birlikte abonelerin önemli bir bölümünün üst tüketim kademesine geçebileceği öngörülüyor. Bu durumun özellikle yoğun doğalgaz kullanılan bölgelerde faturaları belirgin şekilde artırabileceği ifade ediliyor.

Kademeli tarife uygulaması kapsamında her il için farklı tüketim limitleri uygulanıyor. Belirlenen sınırın altında kalan konut aboneleri kullandıkları her metreküp doğalgaz için 16,23 lira öderken, üst kademeye geçen aboneler için bu tutar 26,13 liraya çıkıyor.

İlk uygulamaya geçildiğinde sistemden sınırlı sayıda abonenin etkilenmesi beklenirken, kış aylarında ısınma amacıyla doğalgaz kullanımının artmasıyla birlikte üst tarifeye geçen hane sayısının önemli ölçüde yükselmesi bekleniyor.

 

Özellikle kasım ve aralık aylarında tüketimin zirveye ulaşmasıyla birlikte çok sayıda konut abonesinin önceki aylara göre daha yüksek doğalgaz faturalarıyla karşılaşabileceği değerlendiriliyor. Kademeli tarifenin etkisinin en çok soğuk iklime sahip illerde hissedilmesi beklenirken, uygulamanın kış sezonundaki sonuçları yakından takip edilecek.

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

Bunlar da ilginizi çekebilir

Emir Kır Tarih Verdi! Ayşe Ünlüce ile Kritik Görüşme

Emir Kır Tarih Verdi! Ayşe Ünlüce ile Kritik Görüşme

Belçika'nın Saint-Josse-ten-Noode Belediye Başkanı Emir Kır, bu hafta Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce ile bir araya geleceklerini belirterek, kardeş şehir ilişkilerini yeni projelerle güçlendirmeyi hedeflediklerini söyledi.

1 ay önce
3 kişinin öldüğü caddede kasis ihlali sürüyor

3 kişinin öldüğü caddede kasis ihlali sürüyor

Eskişehir'de 5 Ocak 2026'da 3 kişinin hayatını kaybettiği kazanın yaşandığı 75. Yıl Mahallesi'ndeki caddede, bir servis aracının kasisten geçmemek için tramvay yolunu kullanması kameraya yansıdı.

1 ay önce
Belçikalı Başkan Yardımcısı Ilunga: "Emirdağlılar kökenleriyle gurur duyuyor"

Belçikalı Başkan Yardımcısı Ilunga: "Emirdağlılar kökenleriyle gurur duyuyor"

Belçika'nın Saint-Josse-ten-Noode Belediye Başkan Yardımcısı Dorah Ilunga, 2020 yılından bu yana düzenli olarak Emirdağ ve Eskişehir'i ziyaret ettiğini belirterek, Belçika'da yaşayan Emirdağlıları daha iyi tanıyabilmek için geldiklerini ve iki ülke arasındaki ilişkileri güçlendirmeyi hedeflediklerini söyledi.

1 ay önce
Yorumlar