CHP İl Başkanı Kılıç’tan 2 Eylül mesajı: “Eskişehir özgürlüğüne yeniden kavuştu”
CHP Eskişehir İl Başkanı Volkan Enver Kılıç, Eskişehir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 104’üncü yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, 2 Eylül 1922’nin kent için yalnızca bir kurtuluş tarihi olmadığını vurguladı. Kılıç, “Bayrağımız özgürce dalgalansın, ezanımız özgürce okunsun, Cumhuriyetimiz sonsuza kadar yaşasın” dedi.
01/09/2026 17:34 | Son Güncelleme : 01/09/2026 19:31 | Okunma Sayısı : 14 | Enes Atkan
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir İl Başkanı Volkan Enver Kılıç, Eskişehir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 104’üncü yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
2 Eylül’ün Eskişehir’in bağımsızlığına ve özgürlüğüne yeniden kavuştuğu gün olduğunu belirten Kılıç, “Bugün, yalnızca bir kentin işgalden kurtuluşunun yıl dönümünü değil; Eskişehir’in bağımsızlığına, onuruna ve geleceğine yeniden kavuştuğu günü kutluyoruz. 2 Eylül 1922, Eskişehir için karanlığın sona erdiği, özgürlüğün yeniden doğduğu gündür” ifadelerini kullandı.
“Bir buçuk yıl ezan okunmadı”
Eskişehir’deki işgal döneminin yaklaşık bir buçuk yıl sürdüğünü ifade eden Kılıç, bu süreçte kentte ezan sesinin dahi susturulduğunu belirtti.
Kılıç, “Bu nedenle 2 Eylül, Eskişehir için sadece bir kurtuluş tarihi değildir. Ezanın yeniden özgürce okunduğu, bayrağımızın yeniden gökyüzünde dalgalandığı, Türk milletinin kendi vatanında yeniden söz sahibi olduğu gündür” dedi.
“Eskişehir halkı vatanına sahip çıktı”
Kurtuluş mücadelesinin arkasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliği, Türk ordusunun fedakârlığı ve milletin bağımsızlık iradesinin bulunduğunu vurgulayan Kılıç, Eskişehir halkının da Kurtuluş Savaşı boyunca önemli bir mücadele verdiğini ifade etti.
Kılıç, “Eskişehir halkı da Kurtuluş Savaşı boyunca vatanına sahip çıkmış, bağımsızlık mücadelesinin en önemli merkezlerinden biri olmuştur. Bugün bizlere düşen görev, atalarımızın kanları ve fedakârlıklarıyla kurduğu Cumhuriyet’i aynı kararlılıkla geleceğe taşımaktır” ifadelerini kullandı.
“Cumhuriyetimiz sonsuza kadar yaşasın”
Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bağımsızlık mücadelesinde hayatını kaybedenleri anan Kılıç, mesajını şu sözlerle tamamladı:
“Eskişehir’in kurtuluşunun 104. yılı kutlu olsun. Bayrağımız özgürce dalgalansın, ezanımız özgürce okunsun, Cumhuriyetimiz sonsuza kadar yaşasın.”
Bunlar da ilginizi çekebilir
Uluslararası Erasmus+ toplantısı Eskişehir'de yapıldı
Erasmus+ kapsamında yürütülen "Eğitim Perspektifinden Yetişkin Romanların İhtiyaçlarının Anlaşılması" projesinin ikinci ulusötesi toplantısı Eskişehir'de gerçekleştirildi.
4 hafta öncePorsuk Çayı'ndaki çöp kirliliği tepki çekti
Eskişehir'in simgelerinden Porsuk Çayı'nın Sümer Mahallesi'nden geçen bölümünde su yüzeyinde biriken plastik şişe, ambalaj ve karton bardaklar çevre kirliliğine neden oldu.
4 hafta önceKaldırımı otomobille kapattı, yayalar yola inmek zorunda kaldı
Eskişehir kent merkezinde kaldırıma park edilen bir otomobil, yayaların geçişini engelledi. Vatandaşlar, özellikle engelli bireyler, yaşlılar ve bebek arabası kullanan aileler için tehlike oluşturan görüntüye tepki gösterdi.
4 hafta önce