Arama

Burak Kuşan pancar alım fiyatına tepki gösterdi: En az 4 bin 500 TL olmalı

Eskişehir Genç Rençberler Derneği Başkanı Burak Kuşan, pancar fiyatına yapılan yüzde 20'lik artışa tepki göstererek imza kampanyası başlattıklarını açıkladı.

14/10/2026 13:50 | Son Güncelleme : 14/10/2026 15:15 | Okunma Sayısı : 29 | Esra Yavuz


Burak Kuşan pancar alım fiyatına tepki gösterdi: En az 4 bin 500 TL olmalı

Eskişehir Genç Rençberler Derneği Başkanı Burak Kuşan, 2026 yılı şeker pancarı alım fiyatına yapılan yüzde 20'lik artışa tepki gösterdi. Burak Kuşan, üretim maliyetlerinin çok daha fazla yükseldiğini belirterek pancar alım fiyatının ton başına en az 4 bin 500 TL olarak yeniden belirlenmesini istedi. Burak Kuşan, taleplerinin karşılanması amacıyla imza kampanyası başlattıklarını duyurdu.

Açıklanan fiyatın çiftçilerin beklentilerini karşılamadığını belirten Burak Kuşan, “Çiftçinin alın terini yok sayan, üretim maliyetlerini görmezden gelen bu fiyatı kabul etmiyoruz. Pancara yapılan yüzde 20 zam, çiftçinin yaşadığı gerçeklerle bağdaşmamaktadır. Bu fiyat ne üreticinin emeğinin karşılığıdır ne de içinde bulunduğumuz ekonomik şartlara uygundur.” dedi.

Üretim giderlerindeki artışa dikkat çeken Burak Kuşan, “Gübreye yüzde 50'nin üzerinde, tohuma yüzde 50'nin üzerinde, mazota yüzde 75'in üzerinde zam gelirken pancara neden yalnızca yüzde 20 zam yapılıyor.” ifadelerini kullandı.

Pancar üreticisi sayısındaki düşüşe de değinen Burak Kuşan, 2023 yılında 99 bin 714 olan üretici sayısının 2024'te 93 bin 263'e, 2025'te ise 76 bin 767'ye gerilediğini açıkladı. Burak Kuşan, iki yılda yaklaşık yüzde 23'lük azalma yaşandığını belirtti.

Çiftçilerin mazot karşısındaki alım gücünün düştüğünü söyleyen Burak Kuşan, pancar fiyatıyla 2024 yılında 59 litre, 2025 yılında 57 litre, 2026 yılında ise 38 litre mazot alınabildiğini ifade etti.

Burak Kuşan, “2026 yılı pancar alım fiyatı, ton başına en az 4 bin 500 TL olarak yeniden düzenlenmelidir. Biz kuru vaat istemiyoruz. Biz güzel sözler değil, emeğimizin karşılığını istiyoruz.” dedi.

İmza kampanyasına belediye başkanlarını, milletvekillerini, siyasi partileri, sivil toplum kuruluşlarını ve üreticileri davet eden Burak Kuşan, “Bu mesele siyaset meselesi değil, üretim meselesidir. Bu mesele bir kesimin değil, bütün Eskişehir'in meselesidir.” ifadelerini kullandı.

Burak Kuşan, pancar fiyatı yeniden değerlendirilene kadar taleplerini dile getirmeye devam edeceklerini belirtti.

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

Bunlar da ilginizi çekebilir

Emir Kır Tarih Verdi! Ayşe Ünlüce ile Kritik Görüşme

Emir Kır Tarih Verdi! Ayşe Ünlüce ile Kritik Görüşme

Belçika'nın Saint-Josse-ten-Noode Belediye Başkanı Emir Kır, bu hafta Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce ile bir araya geleceklerini belirterek, kardeş şehir ilişkilerini yeni projelerle güçlendirmeyi hedeflediklerini söyledi.

2 ay önce
3 kişinin öldüğü caddede kasis ihlali sürüyor

3 kişinin öldüğü caddede kasis ihlali sürüyor

Eskişehir'de 5 Ocak 2026'da 3 kişinin hayatını kaybettiği kazanın yaşandığı 75. Yıl Mahallesi'ndeki caddede, bir servis aracının kasisten geçmemek için tramvay yolunu kullanması kameraya yansıdı.

2 ay önce
Belçikalı Başkan Yardımcısı Ilunga: "Emirdağlılar kökenleriyle gurur duyuyor"

Belçikalı Başkan Yardımcısı Ilunga: "Emirdağlılar kökenleriyle gurur duyuyor"

Belçika'nın Saint-Josse-ten-Noode Belediye Başkan Yardımcısı Dorah Ilunga, 2020 yılından bu yana düzenli olarak Emirdağ ve Eskişehir'i ziyaret ettiğini belirterek, Belçika'da yaşayan Emirdağlıları daha iyi tanıyabilmek için geldiklerini ve iki ülke arasındaki ilişkileri güçlendirmeyi hedeflediklerini söyledi.

2 ay önce
Yorumlar