![]() |
Tweet |
Eskişehir Tarım ve İl Müdürlüğü kendi yetkisini aştı, OEDAŞ'a hobi bahçelerinin yeraltı suyu kullanma izinlerinden kaynaklanan elektrik aboneliklerini iptal etmesini istedi! Bildirimi alan vatandaş DSİ'ye gidince izinlerinin aktif olduğunu gördü!
Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ (OEDAŞ) 24 Eylül 2024 tarihinde Eskişehir'de organik hobi bahçesi bulunan bir vatandaşa belgesini sunduğumuz yazıyı gönderdi. Belgede kullanılan ifadeler bir skandalı gözler önüne serdi.
HOBİ BAHÇELERİ YERALTI SUYU KULLANMA İZNİNİ DSİ'DEN ALIYOR, O İZİNLE ELEKTRİKLER AÇILIYOR
Zira organik hobi bahçelerine elektrik verilmesi için DSİ tarafından yeraltı suyu kullanma izninin verilmesi gerekiyor. DSİ'de bahsi geçen hobi bahçesine 2020 yılında yeraltı suyu kullanma izni veriyor ve elektrik bağlanmasının da yolunu açıyor. Yeraltı suyu kullanma izinlerinin iptal edilmesi de DSİ tarafından yapılabiliyor. Bu izinler iptal edilince elektrikler de kesiliyor.
İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜNÜN BÖYLE BİR TALİMAT VERME YETKİSİ BULUNMUYOR
Ancak OEDAŞ'ın organik hobi bahçesi sahibine gönderdiği yazıya göre OEDAŞ'a elektriklerin kesilmesi yönündeki talimatı Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü veriyor. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün ise böyle bir yetkisi yok. Zaten bu yetkinin DSİ'de olduğu OEDAŞ'ın vatandaşa gönderdiği yazıda da net bir şekilde ortaya konuluyor.
VATANDAŞ DSİ'YE GİDİNCE YERALTI SUYU KULLANIM İZNİNİN DEVAM ETTİĞİNİ GÖRÜYOR
OEDAŞ'ın bildirimini alan vatandaş(lar) DSİ'yi giderek yeraltı suyu kullanma izinlerinin durumlarına bakıyorlar ve ruhsatlarının devam ettiğini, izinlerinin aktif olduğunu, dolayısıyla bu durumda elektriklerin kesilmesinin söz konusu olamayacağını fark ediyorlar.
TÜRKİYE'DE NEDEN SADECE ESKİŞEHİR'DE HOBİ BAHÇELERİ YIKILMAK İSTENİYOR, ARKA PLANINDA NE VAR?
Eskişehir'de ne dönüyor şu an biz bilmiyoruz. Ancak Eskişehir Tarım ve Orman Müdürlüğünün son günlerde yaptığı ya da yapmaya çalıştığı şeylerin çok dikkatli bir şekilde gözden geçirilmesi elzem görünüyor. Hatta buradan çıkan kararların yürütmesinin durdurulması, geri dönülmez zararların ortaya çıkmasının önlenmesi açısından son derece önemli.
Türkiye'nin başka hiçbir yerinde organik hobi bahçeleri yıkılmıyor (Altındağı durum tam tersine, belgesi görseller içinde var) ama Eskişehir'de Tarım ve Orman İl Müdürlüğü marifetiyle böyle bir şeye neden kalkışılıyor? Arka planında gerçekte ne var? Eskişehir'de on binlerce kişiyi iktidarın Eskişehir temsilcileri ile karşı karşıya getirmek kime ne kazandıracak? Ortada gerçekten ne dönüyor?