TFF 3. Lig'de şampiyonluk yarışının en çekişmeli maçlarından biri, Fethi Heper Stadyumu'nda oynandı. Kırmızı-siyahlılar, namağlup rakibi Karşıyaka'yı konuk ederken, tribünler adeta bir kale gibiydi. Yaklaşık 22.500 tutkulu taraftar, Bando Es Es'in coşkulu marşlarıyla maçı renklendirdi. Sonuç mu? Eskişehirspor, ilk yarının gol yağmuruyla rakibini 3-0'la geçti ve ligdeki puanını 26'ya çıkararak zirveye iyice yaklaştı!Maç, Karşıyaka'nın hızlı baskısıyla başladı. İzmir ekibi, 2. ve 3. dakikalarda kaleci Bora Göymen'le iki kez karşı karşıya kaldı, ancak milli file bekçimiz her ikisinde de gole izin vermedi. Es Es ise sabırlı oyunuyla cevap verdi. Dakika 12'de sahneye çıkan yıldız Kaan Baysal, muhteşem bir vuruşla skoru 1-0 yaptı. Taraftarlar ayağa kalktı, stad coştu!
Karşıyaka pes etmedi; 35. dakikada Adem Yeşilyurt'un röveşata denemesiyle tehlike yarattı, ama Bora yine mucizeyi gerçekleştirdi. Es Es'in baskısı artınca, 43. dakikada Bahadır Yıldırım'ın ortasında Akın Akman kafa vuruşuyla farkı ikiye çıkardı: 2-0! İlk yarının uzatma dakikalarında (45+1) ise Deniz Keskin, kaleciden dönen topu tamamlayarak skoru 3-0'a getirdi. Soyunma odasına bu skorla giren kırmızı-siyahlılar, ikinci yarıyı kontrollü geçirdi. 65. dakikada Kaan Baysal bir kez daha kaleyi zorladı, ancak fileler havalanmadı. Hakem Sinan Özcan'ın bitiş düdüğüyle Es Es, üç puanı kaptı.
Bu galibiyetle Eskişehirspor, 12. haftayı 9 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyetle 26 puana yükseltti. Lig ikincisi Karşıyaka ise 27 puanda kaldı, ama namağlup serisi bozuldu. Teknik direktör Hakan Şapçı, maç sonrası "Taraftarımız 12. adamımızdı. Bu zafer, hepimizin!" derken, kaptan Kaan Baysal "Golüm taraftara hediye" diye haykırdı.
Es Es, gelecek hafta deplasmanda Kütahyaspor'la kozlarını paylaşacak. Şehir tek yürek: Kırmızı-siyah fırtına dinmiyor!