Bugun...



BŞEÜde eğitim işbirliği görüşüldü

Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Mehmet Ergün, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi (BŞEÜ) Rektörü Prof. Dr. Zafer Asım Kaplancıklı arasında eğitim işbirliği görüşüldü.

facebook-paylas
Tarih: 03-06-2025 11:00

BŞEÜde eğitim işbirliği görüşüldü

Gerçekleştirilen ziyarette, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) arasında imzalanan ve 20 Şubat 2025 tarihinde yürürlüğe giren ’Meslek Yüksekokulları Eğitim İş Birliği Protokolü’ kapsamında atılacak ortak adımlar ele alındı.

Söz konusu protokol doğrultusunda, Meslek Yüksekokullarında verilen eğitimin sektörel ihtiyaçlara uygun hale getirilmesi, öğrencilerin uygulamalı eğitim oimkanlarından daha etkin yararlanması ve mezunların istihdam edilebilirliğinin artırılması amaçlanıyor.

Uygulamalı eğitim ve burs desteği

BŞEÜ) Rektörü Prof. Dr. Zafer Asım Kaplancıklı, protokol hakkında bilgi vererek, "Protokol uyarınca, Meslek Yüksekokulu öğrencilerine sektör odaklı staj ve uygulama alanlarında destek sağlanacak. Ayrıca öğrencilerimizin kariyer planlamasına katkı sunacak rehberlik faaliyetleri, teknik geziler ve mentorluk programları organize edilecek.TOBB ve bağlı oda/borsalar aracılığıyla başarılı öğrencilere burs verilmesi planlanırken, her MYO’dan en az 2 öğrenciye burs sağlanması beklenmektedir" dedi.

Rektör Kaplancıklı, üniversite-sanayi iş birliklerinin bölgesel kalkınma açısından öneme sahip olduğunu belirterek, "Eğitimle sanayi arasındaki bağ ne kadar güçlü olursa, mezunlarımızın iş gücü piyasasına entegre olması da o denli hızlı ve verimli olur" ifadelerini kullandı.




Kaynak: İHA




Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
SON YORUMLANANLAR
  • HABERLER
  • VİDEOLAR
HABER ARŞİVİ
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI