Eskişehir Türkiye'nin en güvenli şehirleri arasında zirvede
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, Numbeo'nun 1 Kasım 2026 tarihli güvenlik endeksinde Eskişehir'in Türkiye'de ilk sırada yer aldığını açıkladı.
03/11/2026 17:15 | Son Güncelleme : 03/11/2026 18:36 | Okunma Sayısı : 33 | Esra Yavuz
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, uluslararası veri tabanı Numbeo'nun 1 Kasım 2026 tarihinde güncellenen güvenlik endeksine ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Ayşe Ünlüce, Eskişehir'in Türkiye'de değerlendirmeye alınan şehirler arasında ilk sırada yer aldığını duyurdu.
Numbeo tarafından yayımlanan güvenlik endeksinde Eskişehir'in Türkiye'deki şehirler arasında birinci sırada bulunması üzerine değerlendirmelerde bulunan Ayşe Ünlüce, kentin güvenliğine ilişkin sonuçlardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Ayşe Ünlüce, sosyal medya paylaşımında, “Türkiye'nin en güvenli şehri Eskişehir” ifadelerini kullanarak uluslararası veri tabanının güncel sonuçlarına dikkat çekti.
Eskişehir'in kültür, sanat ve sosyal yaşamıyla tanındığını belirten Ayşe Ünlüce, güvenlik endeksindeki sıralamanın da kentin yaşam koşullarına ilişkin önemli bir gösterge olduğunu ifade etti.
Ayşe Ünlüce, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Uluslararası kitle kaynaklı veri tabanı Numbeo'nun 1 Kasım 2026 tarihinde güncellenen güvenlik endeksine göre Eskişehir'imiz, Türkiye'de değerlendirilen şehirler arasında ilk sırada yer aldı.”
Eskişehir'in güvenli kent kimliğine vurgu yapan Ayşe Ünlüce, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Bu güzel sonuç bizlere Eskişehir'imizin yalnızca kültür, sanat ve çağdaş yaşamıyla değil, insanların kendilerini güvende hissettiği huzurlu kent kimliğiyle de öne çıktığını gösteriyor.”
Numbeo'nun güvenlik endeksi, kullanıcıların şehirlerdeki güvenlik ve suç algılarına ilişkin paylaştıkları bilgiler üzerinden hazırlanıyor. Bu nedenle sıralama, resmi kurumların kayıt altına aldığı olay sayılarına dayanan istatistiklerden farklı bir değerlendirme sunuyor.
Ayşe Ünlüce, paylaşımının sonunda kentte güvenliğin sağlanmasına katkıda bulunan kurumlara ve vatandaşlara teşekkür ederek, “Bu başarıda emeği geçen tüm kurum ve kuruluşları kutluyor, kentimizin huzuruna ve güvenliğine katkı sunan tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum” dedi.
Bunlar da ilginizi çekebilir
Uluslararası Erasmus+ toplantısı Eskişehir'de yapıldı
Erasmus+ kapsamında yürütülen "Eğitim Perspektifinden Yetişkin Romanların İhtiyaçlarının Anlaşılması" projesinin ikinci ulusötesi toplantısı Eskişehir'de gerçekleştirildi.
3 ay öncePorsuk Çayı'ndaki çöp kirliliği tepki çekti
Eskişehir'in simgelerinden Porsuk Çayı'nın Sümer Mahallesi'nden geçen bölümünde su yüzeyinde biriken plastik şişe, ambalaj ve karton bardaklar çevre kirliliğine neden oldu.
3 ay önceKaldırımı otomobille kapattı, yayalar yola inmek zorunda kaldı
Eskişehir kent merkezinde kaldırıma park edilen bir otomobil, yayaların geçişini engelledi. Vatandaşlar, özellikle engelli bireyler, yaşlılar ve bebek arabası kullanan aileler için tehlike oluşturan görüntüye tepki gösterdi.
3 ay önce

