Eskişehir'de Türk Dünyası öğrencileri kahvaltıda buluştu
Eskişehir'de üniversite eğitimi gören Türk Dünyası öğrencileri, Kızılelma Turan Derneği tarafından düzenlenen kahvaltı programında bir araya geldi. Farklı ülkelerden gelen öğrenciler, etkinlikte tanışarak kültürel paylaşımlarda bulundu.
30/10/2026 10:50 | Son Güncelleme : 30/10/2026 12:20 | Okunma Sayısı : 34 | Enes Atkan
Eskişehir'de öğrenim gören Türk Dünyası öğrencileri, Kızılelma Turan Derneğinin düzenlediği kahvaltı programında buluştu. Özbekistan, Kırgızistan, Türkmenistan, Kazakistan, Azerbaycan ve Batı Trakya'dan gelen üniversite öğrencileri, etkinlikte birbirleriyle tanışarak keyifli vakit geçirdi.
Farklı ülkelerden öğrenciler bir araya geldi
Eskişehir Kızılelma Turan Derneği tarafından dernek binasında düzenlenen kahvaltı programı, öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.
Farklı ülkelerden Eskişehir'e eğitim almak için gelen gençler, samimi bir ortamda tanışma ve kaynaşma fırsatı buldu.
Etkinlik boyunca öğrenciler ülkeleri, eğitim hayatları ve kültürel deneyimleri hakkında sohbet etti.
Öğrenciler Türkçe şarkılar seslendirdi
Programda öğrenciler anılarını paylaşırken birlikte Türkçe şarkılar da seslendirdi.
Etkinlikten memnun kaldıklarını belirten katılımcılar, “Moral ve motivasyon dolu saatler geçirdik. Benzer buluşmaların devam etmesini istiyoruz. Sosyal, akademik ve kültürel etkinliklerle güçlü bir aidiyet duygusu oluşturmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.
“Onlara aile ortamında güzel anlar yaşatmak istedik”
Kızılelma Turan Derneği Başkanı Ahmet Hızlan, öğrencilerle ülkeleri ve eğitim durumları hakkında sohbet ettiklerini belirtti.
Hızlan, “Öğrenciler hatıralarını sıra ile paylaştılar. Samimi bir ortamda gerçekleşen kahvaltıda öğrenciler, Türk şarkılarını seslendirdiler. Ailelerinden uzakta eğitim gören öğrencilere başarılar diliyorum. Bir nebze de olsa onlara kalabalık aile ortamında güzel anlar yaşatmak istedik” dedi.
Hızlan, programa Özbekistan, Kırgızistan, Türkmenistan, Kazakistan, Azerbaycan ve Batı Trakya'dan Eskişehir'e gelen üniversite öğrencilerinin katıldığını ifade etti.

Bunlar da ilginizi çekebilir
Uluslararası Erasmus+ toplantısı Eskişehir'de yapıldı
Erasmus+ kapsamında yürütülen "Eğitim Perspektifinden Yetişkin Romanların İhtiyaçlarının Anlaşılması" projesinin ikinci ulusötesi toplantısı Eskişehir'de gerçekleştirildi.
2 ay öncePorsuk Çayı'ndaki çöp kirliliği tepki çekti
Eskişehir'in simgelerinden Porsuk Çayı'nın Sümer Mahallesi'nden geçen bölümünde su yüzeyinde biriken plastik şişe, ambalaj ve karton bardaklar çevre kirliliğine neden oldu.
2 ay önceKaldırımı otomobille kapattı, yayalar yola inmek zorunda kaldı
Eskişehir kent merkezinde kaldırıma park edilen bir otomobil, yayaların geçişini engelledi. Vatandaşlar, özellikle engelli bireyler, yaşlılar ve bebek arabası kullanan aileler için tehlike oluşturan görüntüye tepki gösterdi.
2 ay önce



